(VIDEO) DIVLJI ZAPAD USRED BRITANIJE: Morali su da angažuju šerifa da zavodi red, ali svaki vikend novi obračun revolveraša
Foto: Youtube Screenshot/Bernie Jeffery

imitacija

(VIDEO) DIVLJI ZAPAD USRED BRITANIJE: Morali su da angažuju šerifa da zavodi red, ali svaki vikend novi obračun revolveraša

Planeta -

Laredo - grad na Divljem zapadu ne nalaz se tamo gde bi po nazivu trebao da bude već u Velikoj Britaniji, i navodno je "jedini istinski zapadnjački grad u Velikoj Britaniji". Istoričari i ljubitelji ovog perioda američke istorije gradili su ga više od 30 godina i uspeli da naprave američki Divlji zapad u periodu od 1860. do 1890. godine. Grad se nalazi u centru okruga, odmah pored autoputa M20, a vlasnici tvrde da je grad toliko tajanstven da čak ni lokalni stanovnici nisu upoznati sa njegovim postojanjem.

Za vikende, kauboji, obični građani i revolveraši se redovno mogu voideti na ulicama grada, jer se do 40 entuzijasta redovno susreće kako bi ponovo oživeli život na američkoj granici. Grad ima 24 zgrade, uključujući hotel, salon, kancelariju šerifa, sudnicu, kovače, oružare i rudarsku kompaniju. Unutrašnjost svake od njih je autentična zapadnom dekoru sa osvetljenjem od uljnih lampi i sveća dok se peći na drva koriste za zagrevanje i kuvanje. Prema internet stranici Laredo, grad često koriste filmske i televizijske kompanije.

Prema podacima sajta Atlas Obscura, Laredo je osnovao Džon Truder, uzgajivač svinja koji se zaljubio u Divlji zapad kao dete dok je gledao kaubojske filmove.

Kurir.rs/Mirror

Foto: Youtube screenshot

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track