HOROR U AMERICI! MENSONOVA NAJMLAĐA SLEDBENICA IZLAZI NA SLOBODU: Konačna odluka zavisi od samo jednog čoveka
Foto: AP

Razlog za strah

HOROR U AMERICI! MENSONOVA NAJMLAĐA SLEDBENICA IZLAZI NA SLOBODU: Konačna odluka zavisi od samo jednog čoveka

Planeta -

Najmlađa članica "porodice" Čarlsa Mensona preporučena je za uslovnu kaznu, 48 godina nakon što je grupa ubila sedam ljudi u zločinu koje je šokiralo SAD. Lesli Van Huten provela je više od četiri decenije u zatvoru nakon što je osuđena na doživotnu zbog ubistva Lenoa La Bjanka i njegove supruge Rozemari.

Ova 68-godišnjakinja je sada dobila preporuku za uslovnu i to nakon 21 pokušaja, nakon što je državni panel u Kaliforniji odlučio da je radikalno promenila život i više nije pretnja društvu.

Međutim, ona možda neće biti oslobođena jer će konačnu odluku o njenom puštanju doneti državni guverner Džeri Braun, koji je prošle godine promenio preporuku drugog veća.

Van Huteneova, koja se kreće pomoću štaka, objasnila je veću da bori da shvati svoje postupke.

"Prošla sam dosta terapija pokušavajući da odgovorim na to pitanje", rekla je ona.

"Da vam kažem istinu, što sam starija sve je teže da se borim sa svim ovim, da znam šta sam uradila, kako se to dogodilo... osećam se apsolutno užasno u vezi toga, i provela sam većinu svog života pokušavajući da nađem način da živim sa tim", objasnila je ona.

Kao tinejdžerka Van Hutenova je koristila LSD i marihuanu i ostala trudna sa 17 godina.

Njena majka joj je naredila da izvrši abortus i da sahrani fetus u dvorištu.

Ona je uhapšena sa sledbenicima, ili "porodicom" maloletnog kriminalca Čarlsa Mensona, prihvatajući njegovu želju da izvrši ubistvo koje bi pokrenulo rat između dve rase u SAD.

Zloglasna ubistva koja su usledila šokirala su Ameriku svojom brutalnošću.

Nakon što su Van Hutenova i drugi izboli La Biankasa u njegovoj kući, upotrebili su krv kako bi napisali "Ustanak" i "Smrt svinjava".

Među ostalim žrtvama porodice Menson bila je trudna glumica Šeron Tate, koju su 16 puta izboli članovi kulta.

Rođak La Biankasa Luis Smaldino kritikovao je preporuku komisije za uslovnu rekavši da "nijedan član porodice Menson ne zaslužuje uslovnu kaznu".

"Ona je totalni narcis i samo misli na sebe, a ne na štetu koju je učinila", rekao je on. Menson sada ima 82 godine, služi doživotnu kaznu za sedam ubistava.

(Kurir.rs/Sky news)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja