(VIDEO) ZBOG KRUNE PRINC ČARLS SE ODRIČE MILIONA: Evo šta će se desiti sa sadašnjom rezidencijom vladara Velike Britanije, kada on postane kralj!
Foto: Profimedia

nečuveno

(VIDEO) ZBOG KRUNE PRINC ČARLS SE ODRIČE MILIONA: Evo šta će se desiti sa sadašnjom rezidencijom vladara Velike Britanije, kada on postane kralj!

Planeta -

Princ od Velsa (68), navodno, veruje da je poznata palata u centralnom Londonu prevelika i skupa za savremeni porodični život i želi da ona postane "štab monarhije". Njegov sin Vilijem, vojvoda od Kembridža (35), koji je treći u redu za krunu, takođe navodi da bi palata mogla biti komercijalno održiva otvaranjem većine zgrade za javnost nakon što kraljica umre. Nezvanično, princ Čarls je rekao zaposlenima da ne namerava da živi u palati koja trenutno prolazi kroz renoviranje vredno 369 miliona funti finansirano od strane poreskih obveznika.

Jedan insajder rekao je medijima da se princ oseća "vrlo prijatno" u Klarens Hausu, njegovoj londonskoj kući koju deli sa vojvotkinjom od Kornvola.

Već su vođenj neformalni razgovori među osobljem o budućem korišćenju palate sa 775 soba u kojoj se nalaze kraljica i princ Filip, sa vojvodom od Jorka i Erlom i grofom od Veseka koji imaju svoje stanove u njoj. Trenutno je samo deo palate otvoren za posetioce i to od kraja jula do oktobra tokom godišnje pauze koju kraljica provodi u škotskom zamku Balmoral.

Veliki deo Bakingemske palate mogao bi postati muzej pod Čarlsom, sa dužim vremenom za razgledanje i izložbom posvećenom rekordnoj vladavini njegove majke.

Kurir.rs. / Express co.uk

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track