RUSKI VOJNIK OPREMLJEN KO DŽEJMS BOND: Dobijaju satove otporne na nuklearnu eksploziju!
Foto: Facebook, Wikipedia

čudo tehnike

RUSKI VOJNIK OPREMLJEN KO DŽEJMS BOND: Dobijaju satove otporne na nuklearnu eksploziju!

Planeta -

Sat koji može bez prestanka da radi i tokom uticaja sredstava elektronskog ratovanja i elektromagnetnih impulsa koji nastaju posle nuklearne eksplozije, biće deo ruske vojne opreme „Ratnik“

Sat koji je opremljen mehanizmom za samonavijanje, brzo i tačno određuje vreme u složenim klimatskim uslovima (od —40 stepeni do + 50 stepeni Celizijusa) i teškim uslovima rada. Sat ima modifikaciju sa kojom možete da plivate u vodi. Ukupna težina sata na narukvici ne prelazi 100 grama. Radni vek sata je najmanje 10 godina.

foto: Printscreen Wikipedia

Satovi, koje smo uključili u opremu ’Ratnik‘, zadržavaju svoje osobine i nakon uticaja sunčevog zračenja i elektromagnetnih impulsa, na primer, prilikom nuklearne eksplozije.

Ako vojnik bude izložen elektromagnetnom udaru atomske bombe, sat će nastaviti da radi“, navodi Oleg Faustov, glavni konstruktor za sistem za održavanje vojne opreme Centralnog naučnog instituta za precizno mašinstvo

Ranije je generalni direktor Instituta Dmitrij Semizorov rekao novinarima da je vojna oprema „Ratnik“ uspešno prošla borbenu eksploataciju u Siriji, tokom koje se nije pokvario nijedan njegov zaštitni element.

Serijska isporuka opreme „vojnika budućnosti“ druge generacije „Ratnik“ ruskim oružanim snagama počela je 2017. godine. Njen komplet kombinuje savremeno ručno oružje, efikasne komplete za zaštitu, izviđačku i komunikacionu opremu — oko 10 različitih podsistema.

foto: Printscreen Wikipedia

On je predviđen za rad u različitim klimatskim uslovima u bilo koje doba dana. Trenutno su u toku naučno-istraživački radovi na borbenoj opremi treće generacije („Ratnik 3“). U nju će biti uključen i šlem sa integrisanim sistemom kontrole, borbeni egzoskelet, protivminska obuća i drugi elementi.

Kurir.rs/Sputnjik Srbija

Foto printscreen facebook

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Sila 8 Tu-160: Za njega kažu da je ruski "Beli labud"!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track