(VIDEO) JEZIVA ISPOVEST DEVOJKE KOJU SU SILOVALI ISLAMISTI: Imali su samo jedan kriterijum koga će napastvovati, a nisu bile godine!
Foto: AP 9.1.2015

šokantno

(VIDEO) JEZIVA ISPOVEST DEVOJKE KOJU SU SILOVALI ISLAMISTI: Imali su samo jedan kriterijum koga će napastvovati, a nisu bile godine!

Planeta -

Devojka iz zajednice Jazidi ispričala je šta je preživela u zarobljeništvu Islamske državea. Pošto su ih zarobile snage ID, grupa mladih Jazidi devojaka je bila prisiljena da stoji uza zid dok su ih muškarci zverski maltretirali i pipali njihove dojke.

"Ako ima grudi, onda je u redu silovati je - ispričala je Jazidi devojka, jedna od retkih koja je preživela to iskustvo, piše express.hr.

Objasnila je kako bi izdvojili devojčice koje još nisu imale grudi, zarobili ih pa se za tri meseca vratili da provere jesu li grudi narasle u međuvremenu i da li je postalo u redu silovati je. Ta mlada devojka otkrila je kako je bila prisiljena da gleda dok druge siluju pred njom i to mesecima", sve dok nije zatrudnela usled tog zverskog seksualnog mučenja.

Tada se bacila niz stepenice, kako bi izazvala spontani pobačaj. Haifa (36) ispričala je Njujork postu: "Čak i žene koje su imale troje i više dece, silovali su pred tom decom", priča u suzama.

"U svetu se baš u ovom trenutku nalaze na hiljade devojaka koje prolaze istu torturu u Iraku i Siriji. Niko ne govori o tome i niko ništa ne preduzima", kaže ona.

Njeno užasavajuće iskustvo deo je novog izveštaja Društva "Henri Džekson", čiji je zaključak da je seksualno ropstvo postalo deo unosne i ključne trgovine za terorističke grupe poput ISIS-a, Boko Harama i Al-Šababa poslednjih godina. Izveštaj otkriva kako je seksualno ropstvo pokretač uspešnog tržišta za terorističke grupe kroz otkupnine.

Proteklih godina Islamska država je zaradila između 12 i 28 miliona dolara prihoda od ove mučne trgovine, što pomaže jačanju veza između boraca pa se koristi i kao nagrada i kao kazna.

Propaganda o seksualnom ropstvu služi kao podsticaj muškarcima da uđu u borbu, a privlači i strane borce iz drugih država, pa je besplatan seks i žene faktor koji ih privlači u celu igru. Verski elementi se ubacuju u praksu seksualnog nasilja, kako bi se sakrili iza moralne greške silovanja.

Prisilna inseminacija, odnosno prisilne trudnoće zbog toga se navode kao sredstvo za osiguranje "sledeće generacije džihada". Sveobuhvatni izveštaj baca novo svetlo na bolesnu trgovinu o kojoj se ne govori dovoljno.

Među ostalim, spominje se kako plate boraca zavise i od broja žena i dece koje "poseduju", dok žene prijavljuju da ih kupuju, prodaju i da ih siluju brojni muškarci sve dok, ako imaju sreće, ne uspeju da pobegnu.

Istraživanje je utvrdilo činjenicu da su te grupe našle dobro uporište u konzervativnim društvima, gde je obećanje seksa ono što privlači mlade muškarce.

Oko 5.000 Jazidi žena već je prodato u seksualno roblje Islamske države, a najmanje 2.000 njih su odvedene u Boko Haram. Očigledno je kako se seksualno roblje i nasilje sve više koristi kao jedno od oružja za podelu i stvaranje straha unutar zajednice, ali i sve više zbog čistih prihoda.

Kurir.rs/Express.hr

Foto: AP

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Vlada radi dobro! Vlada najbolja u pravljenju rijalitija! Ko to hvali, a ko kudi prvih 100 dana?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track