(VIDEO) PRONAĐENO NAJVEĆE RUSKO BLAGO: Verovalo se da je Ćilibarska soba uništena, a pronađena je na neverovatnom mestu!
Foto: Vikipedija

posle 70 godina

(VIDEO) PRONAĐENO NAJVEĆE RUSKO BLAGO: Verovalo se da je Ćilibarska soba uništena, a pronađena je na neverovatnom mestu!

Planeta -

Ćilibarska soba vredna 200 miliona funti, koju je do data bila u SSSR je pronađena. Verovalo se da je ruska umetnina izgubljena nakon što su je uništile Hitlerove trupe u Kalinjingradu. Ali eksperti sada veruju da je ona sačuvana u podzemnom kompleksu, koji su koristili nacistički naučnici tokom rata. Specijalista georadara Piter Lor je pronašao plen nakon korištenja radarskih slika. On sada veruje da se blago nalazi u podzemlju u Drezdenu, u Nemačkoj, nakon što ga je izvor izvestio o blagu 2001. godine.

"Skladište je podzemno i iznad pruge, gde je u aprilu 1945. godine zaustavljen voz od Konisberga (Kalinjinkrada)". Bor, zajedno sa svojim kolegama Leonardom Blimerom i Gunterom Ekardom, takođe smatraju da je blago koje pripada drugom nemačkom caru Vilhelmu leži ispod zemlje. Posle rata, soba postala je svojevrsni El Dorado u Evropi, a lovci na blago s se borili da je pronađu.

Kurir.rs/Daily star

Foto: Vikipedija

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) Ekskluzivno: Zavirili smo u Titovu vilu Galeb u Igalu, ono što je izgrađeno pre 40 godina i dalje ostavlja bez daha!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track