MANAFORT NA SUDU NAVEO ORIGINALNU ODBRANU: Evo šta bivši Trampov savetnik misli o slučaju protiv njega
Foto: Reuters

sud u čudu

MANAFORT NA SUDU NAVEO ORIGINALNU ODBRANU: Evo šta bivši Trampov savetnik misli o slučaju protiv njega

Planeta -

Bivši šef izbornog štaba američkog predsednika Pol Manafort naveo je da je slučaj protiv njega “preuveličan”.

U podnetim sudskim spisima Manafortovi advokati su ga branili kao "uspešnog međunarodnog političkog konsultanta" koji je po prirodi posla za strane politčke partije bio uimešan u međunarodne finansijske transakcije.

Oni kažu da Manafort, koji je vodio kampanju Donalda Trampa sedam meseci prošle godine, nije uradio ništa nelegalno i da nema opasnosti da će pobeći iz zemlje.

Sudski spisi su prvi postupak Manafortovog odbrambenog tima koji nastoji da potkopa optužni predlog u 12 tačaka protiv njega i njegovog saradnika Rika Gejtsa. Obojca bi kasnije danas trebalo da se pojave u federalnom sudu u Vašingtonu. Muler je u ponedeljak najavio optužnicu navodeći da se terete za pranje novca i druge finansijske prekršaje povezane za politički konsalting za bivšu vladajuću ukrajinsku partiju. Oni su u kućnom pritvoru, pošto su platili kauciju u višemilionskim iznosima. Tužioci su pored optužbi protiv Manaforta i Gejtsa, koje nisu povezane za glavni predmet istrage, navodne veze Tramopovog tima i Rusije, saopštili da je bivši savetnik u Trampovom štabu Džordž Papadopulos priznao da je lagao o svojim kontaktima koji su povezani s Rusijom.

Kurir.rs/Beta AP

Foto: Reuters

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track