(VIDEO) KRIVA RUSIJA: Ubio majku sa 42 uboda nožem, kaže da mu RUSI KONTROLIŠU MOZAK
Foto: Printscreen ABC News

LUDILO

(VIDEO) KRIVA RUSIJA: Ubio majku sa 42 uboda nožem, kaže da mu RUSI KONTROLIŠU MOZAK

Planeta -

Metju Džensen iz Kalifornje priznao je da je rođenu majku ubio tako što je nožem ubo 42 puta, a onda se "opravdao" da je to uradio jer muje um bio pod kontrolom Rusa.

Ubistvo se dogodilo 24. oktrobra, ali je slučaj dobio ogromnu pažnju tek pošto su na saslušanju izneti detalji ovog strašnog čina. Iako je jasno da je reč o mentalno nestabilnom i obolelom čoveku, mnogi mediji, ali i sve više građana, zaključuju da je reč i o posledici trenda "okrivi Ruse za sve" koji traje već duže vreme i koji je posledica političkih napada na Donalda Trampa.

Zločin je otkriven kada je policija zaustavila Džensena tokom vožnje i zatekla ga krvavog i povređenog. Nakon toga otišli su do njegove kuće i pronašli telo Dženenove majke, Barbare Tig.

Nesrećna žena imala je 17 uboda na desnoj strani, 13 na levoj, 5 na desnoj ruci, 3 na desnoj butini, dva na leđima, jedan iza levog uha u jedan u levom palcu. Rezultat ovoh ubadanja su takođe i tri rane na plućnom krilu, 5 na jetri i brojne rane na crevima.

Džensen je na sudu rekao da je bio "neverovatno srećan" dok je živeo sa majkom. Kako je opisao, ušao je u njenu sobu dok je spavala a u ruci je imao nož. Tig je bila u fetalnom položaju kada je počeo da je ubada. Džensen je rekao da se njegova majka borila i opirala i da je vikala "Prestani, stani".

Međutim, on je nastavio a kada je završio sa ubadanjima, otišao je u kupatilo i oprao ruke. Dvadesetak minuta posle toga, poveo je njihovog psa, ušao u majčin auto i počeo da vozi.

Bol i krivica zbog ubistva majke su ga naterali da alatom koji je nađen u kolima, iseče oba svoja zgloba i kako je rekao, pokuša samoubistvo tako što je dva puta zario isti alat sebi u grudi.

"Znao sam šta sam uradio. Bio sam po ruskom kontrolom uma. Glasovi su mi rekli da ubijem svoju majku...uradio sam šta su mi rekli, ubio sam je" rekao je on.

Šta se dešavalo pre toga, Džensen se ne seća. Kaže da je bio prisiljen da ubije sebe ali je umesto toga ubio nju. Seća se i da, kada je video prizor u sobi svoje majke, pomislio je da to niko sem njega nije mogao da uradi.

Kurir.rs/23 Abc News

Foto: Printscreen/23 ABC News

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track