AMERIČKI NOVINAR PROZIVA: Tramp se plaši otrova, zato ZAKLJUČAVA VRATA I JEDE ČIZBURGERE!
Foto: AP/Evan Vucci

KNJIGA UZDRMALA VAŠINGTON

AMERIČKI NOVINAR PROZIVA: Tramp se plaši otrova, zato ZAKLJUČAVA VRATA I JEDE ČIZBURGERE!

Planeta -

VAŠINGTON - Američki predsednik Donald Tramp nije očekivao pobedu na izborima 9. novembra 2016. i uplašio se Bele kuće, a Melanija je plakala, ali ne od sreće.

Ovo tvrdi američki novinar Majkl Vulf u šokantnoj knjizi „Vatra i bes: Unutar Trampove Bele kuće“, koja je uzdrmala Vašington. Delo je napisano na osnovu više od 200 intervjua s predsednikom i njegovim najbližim saradnicima.

- Moj otac izgleda kao da je video duha. Prebledeo je. Melanija plače, ali ne od sreće - rekao je Donald Tramp Mlađi prijatelju posle vesti o očevoj pobedi na izborima, piše u knjizi.

foto: Fonet AP

Brava na vratima

Tramp je, dodaje se, nedugo nakon selidbe u Belu kuću na svoju spavaću sobu stavio bravu uprkos protivljenju agenata Tajne službe. Razlog je jednostavan - on panično strahuje da ljudi pokušavaju da ga otruju, pa ne dozvoljava da se iko približi njegovoj sobi ili četkici za zube. Strah od trovanja je i jedan od glavnih razloga što najčešće jede hranu iz „Mekdonaldsa“, niko to ne očekuje, niti zna da se za njega sprema. Kako se dodaje, predsednik SAD često ide u krevet u 18.30 sati i obavezno pre spavanja pojede čizburger. Ujutru gleda vesti na tri televizora.

Knjiga otkriva da Donald i Melanija odavno ne spavaju u istom krevetu, već u odvojenim sobama, što je prvi takav slučaj u Beloj kući od Džona Kenedija.

- Većina negativnih stvari koja se u medijima pojavi o Trampu upravo od njega potiče. On se stalno žali ljudima koji ne zaslužuju njegovo poverenje - tvrdi u knjizi anonimni izvor iz Bele kuće.

foto: Shutterstock

Operacija i uvrede

Autor Majkl Vulf, dopisnik iz Bele kuće, prenosi da je Trampova starija ćerka Ivanka prijateljima otkrila tajnu očeve frizure - išao je na operaciju skalpa kako bi mu kosa stajala kako on želi.

Pažnju izazvali su navodi bivšeg Trampovog stratega Stiva Benona da su Donald Mlađi i Džared Kušner „izdajnički postupali sa Rusima“, na šta je reagovao i Tramp.

- Benon je smenjen i nije izgubio samo posao već i razum - rekao je Tramp.

Odbacivanje napisanog

KNJIGA JE FIKCIJA

Sekretarka za štampu Bele kuće Sara Hakabi Senders smatra da je Volfova knjiga prepuna „laži i pogrešnih priča pojedinaca koji nemaju ni pristup Beloj kući ni uticaj u njoj“.

- Imati udela u knjizi koja se može opisati kao tabloidna fikcija pokazuje njihove jadne pokušaje da budu bitni - rekla je Sendersova.

Portparolka prve dame SAD Stefani Grišam rekla je da je Melanija podržala svog muža.

EKSPLOZIVNE IZJAVE

Trampova starija ćerka Ivanka i njen suprug Džared imaju pakt poput Bila i Hilari Klinton da se ona kandiduje za predsednika SAD

Predsednik je bio besan na inauguraciji jer su najveće muzičke zvezde odbile da dođu i zbog malog broja građana

Tramp je često ismevao loše odevanje Stiva Benona i govorio mu da ode da se istušira

Najbliži Trampovi saradnici nemaju iskustva u politici i ne znaju da određuju prioritete

Rupert Mardok je jedan od retkih kojima se Tramp otvoreno divi, ali medijski tajkun njega smatra „potpunim idiotom“ Majk Flin, bivši Trampov savetnik, znao je da ne treba da prima iz Rusije 45.000 dolara za govor

Tramp zavodi žene svojih prijatelja tako što im otkriva da ih njihovi muževi varaju

Foto: AP, EPA, Shutterstock

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track