(VIDEO) DOBITNICA LUTRIJE PROLAZI KROZ PAKAO: Da bi dobila 560 miliona dolara mora da ispuni uslov koji ne želi
Foto: Profimedia

bizarno

(VIDEO) DOBITNICA LUTRIJE PROLAZI KROZ PAKAO: Da bi dobila 560 miliona dolara mora da ispuni uslov koji ne želi

Planeta -

Po zakonu, njeno ime mora biti objavljeno.

Tri puta je proverila dobitne brojeve i potpisala listić. Gospođa iz Nju Hemšira je znala da će se njen život promeniti na bolje. Osim u jednoj stvari, piše Vašington Post.

Gospođa koja je u januaru na izvlačenju brojeva američke lutrije Pauerbol osvojila 560 miliona dolara uskoro bi trebala postati vlasnica bankarskog računa na kom će se naći iznos sa devet cifara, ali pravila nalažu da ceo svet, uključujući njene komšije, stare prijatelje, dalju rodbinu, ali i kriminalce, sazna ko je ona.

Još uvek anonimna žena sada od suda traži da joj se novac uruči, ali da se njeno ime zadrži u tajnosti. U sudskom spisu koji je dobio NewHampshire.com, gospođa se vodi kao N.N.

"Ona već duže vreme živi u (američkoj saveznoj državi) Nju Hemšir i aktivno doprinosi zajednici", rekao je advokat Stiven Gordon pa dodao:"Ona želi da radi i da bude slobodna da uđe u samoposlugu ili da prosustvuje javnom događaju a da je niko ne prepozna koa dobitnicu pola milijarde dolara'.

S jedne strane su ljudi iz Lutrije koji tvrde da integritet igre zavisi o tome da se identitet dobitnika javno objavi kako bi se sam loto zaštitio od prevara. Žena iz malog grada koja drži veliki ček dok je slikaju je jak marketinški alat. S druge strane je žena koja želi da nastavi da živi daleko od očiju javnosti i nesreće koja često zna zadesiti dobitnike lota. Nažalost, čini se da zakon nije na njenoj strani.

Prema pravilima lutrije, ime dobitnika mora biti javno objavljeno, jednako kao i mesto iz kojeg dolazi i iznos koji je osvojio. Savezna država dozvoljava da se novac stavi u anonimni investicioni fond, međutim to nije moguće jer da je žena već potpisala listić i bilo kakva promena na njemu bi značila da neće dobiti novac.

Kurir.rs/Washington post

Foto: Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI! IZGORELA TRUDNICA U SMEDEREVU! Pored nje, poginuli i njeni svekar i svekrva!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja