OD 3 SMRTNE KAZNE U ISTOM DANU, JEDNA JE IZVRŠENA: Od vrištanja ubice svima se digla kosa na glavi
Foto: Profimedia

smrtonosna injekcija

OD 3 SMRTNE KAZNE U ISTOM DANU, JEDNA JE IZVRŠENA: Od vrištanja ubice svima se digla kosa na glavi

Planeta -

Izvršenje tri smrtne kazne bilo je zakazano za isti dan u tri savezne američke države, Alabami, Teksasu i Floridi, ali je egzekucija izvršena samo na Floridi.

Erik Brenč (47), osuđen na smrtnu kaznu zbog ubistva i silovanja studentkinje 1993. godine, primio je na Floridi smrtonosnu injekciju, a pre nego što je preminuo vrištao je "ubice! ubice!".

Osuđenik iz Teksasa Tomas Vitaker pomilovan je u četvrtak uveče na osnovu preporuke državnog odbora koji ima za to ovlašćenje, a u Alabami je egzekucija Dojla Li Hema odložena nakon što je medicinsko osoblje utvrdilo da ima poteškoća sa ubrizgavanjem smrtonosne tečnosti u venu.

Da su sve tri egzekucije izvršene, to bi bilo prvi put posle više od osam godina da se takav slučaj ponovio u SAD, prenela je agencija AP.

Poslednji put, u istom danu, tri egzekucije izvršene su u januaru 2010. godine, u Luizijani, Ohaju i Teksasu.

Godine 1999. godine dogodio se slučaj da su četiri osuđenika pogubljena istog dana - u Oklahomi, Indijani, Teksasu i Virdžiniji.

U 2017. godini su u SAD pogubljena ukupno 23 osuđenika, navela je američka agencija.

Kurir.rs / Tanjug

Foto: Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(VIDEO) OVO JE BIO RAZLOG NAPADA NA AMBASADU SAD U PODGORICI! Jauković u pismu porodici objasnio zašto je bacio bombu na ambasadu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track