STOLTENBERG: NATO podržao napad na Siriju
Foto: EPA

Generalni sekretar Alijanse

STOLTENBERG: NATO podržao napad na Siriju

Planeta -

Podržavam akcije Sjedinjenih Država, Velike Britanije i Francuske protiv postrojenja i hemijskog oružja sirijskog režima. To će smanjiti sposobnost režima da dodatno napadne sirijski narod hemijskim oružjem, rekao je šef NATO

BRISEL- Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg podržao je vojnu akciju SAD, Velike Britanije i Francuske protiv sirijskog režima, ocenivši da će ona smanjiti sposobnost za dalje napade hemijskim oružjem na sirijski narod.

- Podržavam akcije Sjedinjenih Država, Velike Britanije i Francuske protiv postrojenja i hemijskog oružja sirijskog režima. To će smanjiti sposobnost režima da dodatno napadne sirijski narod hemijskim oružjem - izjavio je Stoltenberg.

NATO je, podsetio je on, dosledno osuđivao Siriju koja je nastavila da koristi hemijsko oružje i tako grubo kršiti međunarodne norme i sporazume.

Korišćenje hemijskog oružja neprihvatljivo je, a odgovorne osobe moraju snositi odgovornost, navodi se u izjavi generalnog sekretara Alijanse.

Prema njegovim rečima, NATO upotrebu hemijskog oružja smatra pretnjom međunarodnom miru i bezbednosti i smatra da je neophodno poštovati Konvenciju hemijskog oružja.

"To zahteva zajednički i delotvoran odgovor međunarodne zajednice", stoji u izjavi Stoltenberga.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: EPA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track