UŽASNA SMRT: Muškarac se davio, drugi skočio da ga spasi, a prolaznici su samo mogli da gledaju kako obojica tonu (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)
Foto: Youtube/Printscreen

OPASNE STRUJE

UŽASNA SMRT: Muškarac se davio, drugi skočio da ga spasi, a prolaznici su samo mogli da gledaju kako obojica tonu (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Planeta -

Dva muškarca su se utopila pokušavajući da iz reke Nijagare izvuku komad drveta. Nesreća se dogodila u Broderik Parku u američkom gradu Bafalu na samoj granici s Kanadom.

Jedan muškarac je krenuo po drvo, a drugi, koji je pokušao da ga spasi, takođe je izgubio život.

Jezivi snimak pokazuje trenutak kada je 29-godišnji Mario Gatri ušao u reku i uhvatio se za nekakav komad drveta, potom ga je ispustio i počeo da gubi bitku sa snažnim podvodnim strujama koje su ga vukle na dno.

U pomoć mu je priskočio 46-godišnji Skot Vejder. Pokušavajući da ga izvuče na površinu, struja je povukla i njega i obojica su se utopili. Tragična nesreća dogodila se samo nekoliko metara od obale, na kojoj je stajalo još nekoliko ljudi pružajući muškarcima granu kojom su hteli da ih izvuku na površinu.

"Čak ni vrlo iskusni plivači ne bi trebalo da skaču u reku", rekao je policijski službenik Džef Rinaldo prisećajući se nesreće od pre godinu dana u kojoj se policijski ronilac utopio na istom mestu.

"U reci je nekoliko različitih struja koje će te uvući u vrtlog i povući prema zidu, pa potom povlačiti prema prema dnu. Ulazak u reku nije siguran ni pod kakvim okolnostima", opomenuo je Rinaldo.

"U samo nekoliko sekundi, obojica su potonula poput kamena. Nismo mogli ništa da uradimo. Moja mama je vrištala da ne skočim za njima, skoro sam otišla, ali potonula bih za njima kao kamenčić", rekčla je jedna devojka.

Policija je stigla u roku od nekoliko minuta, ali je već bilo prekasno. Trebalo im je više od sat vremena da pronađu tela utopljenika.

Snimak može biti uznemirujući:

Kurir.rs/Dejli mejl Foto: Youtube/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track