TRAMP NE ZNA GDE UDARA:  Sada priznaje rusko mešanje u američke izbore! Sve je bio LAPSUS!
Foto: Reuters

sa putinom priča drugo

TRAMP NE ZNA GDE UDARA: Sada priznaje rusko mešanje u američke izbore! Sve je bio LAPSUS!

Planeta -

Predsednik SAD Donald Tramp izjavio je da je napravio lapsus kada je na samitu s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom u Helsinkiju rekao da ne vidi zašto bi se Moskva mešala u američke predsedničke izbore 2016. godine.

Tramp je danas novinarima u Beloj kući rekao da je zapravo hteo da kaže da ne vidi zašto Rusija "ne bi" bila odgovorna za mešanje u te izbore.

Tramp je u utorak izjavio da prihvata konsenzus američke obaveštajne zajednice da su se ruske obaveštajne informacije mešale u predsedničke izbore 2016. godine.

Izjava Trampa dolazi dan nakon što je izrazio sumnju na isti zaključak na konferenciji za novinare sa Putinom u Helsinkiju.

Govoreći novinarima tokom zatvorenog sastanka sa kongresmenima republikancima, Tramp je rekao da ima "punu veru" u obaveštajnu zajednici.

Izraz poverenja predsednika u vrhove obaveštajaca, kao što je direktor Nacionalne obaveštajne službe Dan Koats, dolazi dok se on suočava sa ozbiljnim kritikama političara i bivših zvaničnika sa obe strane političkog spektra zbog odbijanja da prizna pokušaje Rusije da podrije izbore u Sjedinjenim Državama.

Kurir.rs/Washington Examiner

Foto: Reuters

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja