VATRENA STIHIJA BIBLIJSKIH RAZMERA! GRCI OČAJNI: Spasioci na svakom koraku nalaze ugljenisana tela! Struje, telefona i interneta NEMA! (VIDEO)
Foto: EPA

NACIONALNA TRAGEDIJA

VATRENA STIHIJA BIBLIJSKIH RAZMERA! GRCI OČAJNI: Spasioci na svakom koraku nalaze ugljenisana tela! Struje, telefona i interneta NEMA! (VIDEO)

Planeta -

Požar, koji je počeo još u četvrtak proširio se na veliki deo teritorije nedaleko od grčke prestonice Atine, a ministar unutrašnjih poslova Grčke Panos Skurletis je nastalu situaciju nazvao nacionalnom tragedijom.

Grčki mediji kažu da je reč o vatrenoj stihiji biblijskih razmera, gori šuma, veliki broj kuća je nestao, a spasilačke ekipe na svakom koraku pronalaze ugljenisana tela.

Broj poginulih u požaru popeo se na 54, a raste i broj povređenih, kojih je sada 15.

Na tom području je proglašeno vanredno stanje.

OVE UŽASNE SLIKE I SNIMCI IZ GRČKE GOVORE VIŠE OD REČI: Pogledajte stravične prizore katastrofalnog požara! (VIDEO, FOTO)

"Ovo je nacionalna tragedija", rekao je ministar unutrašnjih poslova Panos Skurletis.

Nema informacija o uzroku ovog požara a iako suša traje više od dve sedmice, ne iskjučuje se i mogućnost da je on podmetun.

Gašenje vatrene stihije otežava snažan vetar, vatra se usled vetra širi i do sada je stradalo desetak kuća, uglavnom predviđenih za odmor.

Saobraćaj na auto-putu koji povezuje Atinu i Korint, kao i železničku liniju, prekinut je nekoliko sati Prvi nalazi govore da su celi okruzi gradova Rafina, Mati i Nea Makri potpuno uništeni.

foto: Reuters

Struja je isključena, telefonske linije i internet ne rade.

U međuvremenu, vetar je počeo da slabi, pa je većina požarišta uglavnom ugašena ili stavljena pod kontrolu, rekli su vatrogasci na teren.

Zvanična Atina je zatražila pomoć, a među prvima joj je priskočila Španija.

Pomoć u gašenju Grčkoj je ponudila i Srbija.

Kurir.rs/ Tanjug

Foto: EPA

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track