TADŽIKISTAN: Četvorica turista NAMERNO IZGAŽENI autom! Dva Amerikanca, Švajcarac i Holanđanin ubijeni u NAPADU NAORUŽANIH LJUDI!
Foto: Google Maps

MOGUĆE DA JE TERORIZAM

TADŽIKISTAN: Četvorica turista NAMERNO IZGAŽENI autom! Dva Amerikanca, Švajcarac i Holanđanin ubijeni u NAPADU NAORUŽANIH LJUDI!

Planeta -

DUŠANBE - Četvorica stranih turista koji su ubijeni juče na jugu Tadžikistana kada je na njih naletelo jedno vozilo bili su žrtve napada naoružanih ljudi, a ne nesrećnog slučaja, javile su danas vlasti Tadžikistana.

"Ispitujemo sve mogućnosti", rekao je tadžikistanski ministar unutrašnjih poslova Ramazon Hamro Rahimzoda, ali nije eksplicitno naveo mogućnost da se radi o terorističkom činu. On je rekao da su napadači imali noževe i vatreno oružje.

Napad se dogodio juče u oblasti Dangari 150 kilometara južno od glavnog grada Dušanbea, kada je u grupu od sedam stranih turista, koji su se vozili biciklima, uletelo jedno vozilo, čiji je vozač zatim pobegao.

U napadu su ubijena dvojica Amerikanca, jedan Švajcarac i jedan Holanđanin, a još jedan Švajcarac i Holanđanin su ranjeni. Sedmi turista, Francuz koji je bio na kraju grupe, je nepovređen i ispituje ga policija.

Jedan osumnjičeni je uhapšen juče a dvojica koji su "pružili otpor" ubijeni su u specijalnoj policijskoj operaciji, rekao je ministar. On je dodao da su troje osumnjičenih još u bekstvu. Ministar je rekao da je jedan od dvojice povređenih turista ranjen nožem i da je u bolnici i u stabilnom je stanju.

Kurir.rs/Beta

Foto: Printscreen Google Maps

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track