SVE ŠREDEROVE ŽENE! PRVI PUT STAO NA LUDI KAMEN PRE 50 GODINA: Bivši nemački kancelar ženi se 5. put, a nevesta je 26 godina MLAĐA (FOTO)
Foto: Printscreen/ Youtube, Profimedia, AP

svadba u oktobru

SVE ŠREDEROVE ŽENE! PRVI PUT STAO NA LUDI KAMEN PRE 50 GODINA: Bivši nemački kancelar ženi se 5. put, a nevesta je 26 godina MLAĐA (FOTO)

Planeta -

Bivši nemački kancelar Gerhard Šreder u oktobru će oženiti 26 godina mlađu Južnokorejku koja će mu postati peta žena.

Šreder (73), koji je zbog četiri braka zaradio nadimak "čovek audi", po četiri kruga na logou tog nemačkog proizvođača automobila, odlučio je da na ludi kamen stane sa Kim So-jeon.

Na venčanje je pozvan i predsednik Srbije Aleksandar Vućić.

foto: Profimedia

Njihova veza je izašla u javnost u septembru, kada je Doris Šreder Kopf, četvrta Šrederova supruga, tokom razvoda rekla da je Kim igrala ulogu u raspadu njenog braka s bivšim kancelarom.

Ovo su sve Šrederove žene:

1. Eva Šubah

Prvi brak nemački kancelar sklopio je pre 50 godina, 1968. sa Evom Šubah, koja mu je bila drugarica iz detinjstva. Oboje su bili u ranim dvadesetim, a brak je potrajao svega nekoliko godina i par se 1972. godine razveo.

2. Ana Tašenmaher

Iste godine kada se i razveo, Šreder je uplovio u drugi brak sa Anom Tašenmaher, nastavnicom u školi. Bili su u braku punih 12 godina, a zvanično su se razveli 1984. godine, mada su kružile priče da su je 3 godine ranije rastavili.

3. Hiltrud Hampel

Ponovo, Šreder nije oklevao dugo nakon razvoda i 1984. godine sklopio je svoj treći brak, ovog puta sa Hiltrud Hampel, javnošću poznatom i kao "Hillu".

foto: PRintscren/ Youtube

Godine 1996. najavili su razdvajanje, a zatim 1997. razvod.

4. Doris Šreder Kopf

Šreder je ponovo, već prema ustaljenom obrascu iste godine kada se i razveo uplovio u novi brak, ovoga puta sa 19 godina mlađom novinarkom Doris Šreder-Kepf. Par je usvojio dvoje dece, a Doris ima dete iz prethodne veze.

Ovo je bio najduži Šrederov brak i trajao je 18 godina. Početkom 2015. par je najavio razdvajanje, a u septembru 2016. su zvanično su podneli zahtev za razvod.

5. Kim So-jeon

Novu ljubav Gerhard Šreder (73) upoznao je više od godinu dana pre nego što je Šreder-Kepf podnela zahtev za razvod. Bivši kancelar je upoznao Kim So-jeon, koja je i sama bila udata i imala ćerku, na menadžerskoj konferenciji u Južnoj Koreji gde mu je bila prevodilac.

foto: AP

Oboje imaju decu sa bivšim partnerima.

Kurir.rs

Foto: AP, Profimedia, Printscreen/ Youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track