VUČIĆ ŽENI ŠREDERA: Pozivnica stigla u Beograd! Predsednik Srbije specijalni gost na venčanju   bivšeg nemačkog kancelara!
Foto: Reuters

Peta sreća!

VUČIĆ ŽENI ŠREDERA: Pozivnica stigla u Beograd! Predsednik Srbije specijalni gost na venčanju bivšeg nemačkog kancelara!

Politika -

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić dobio je pozivnicu za venčanje nekadašnjeg nemačkog kancelara Gerharda Šredera koje će biti upriličeno u oktobru u Berlinu.

1 / 4 Foto: Reuters

Šef srpske države pozvan je kao specijalni gost, objavila je TV Prva, a domaće agencije prenose da Šreder neguje dugogodišnje prijateljstvo sa Vučićem, kojeg je u više navrata podržao, dolaskom u Beograd, i u predizbornim kampanjama. Bivši nemački kancelar je mnogo puta ukazivao da je Vučić budućnost Srbije i zalagao se za ulazak Srbije u EU.

Među svatovima biće i ruski predsednik Vladimir Putin, koji je prošlog vikenda prisustvovao venčanju šefice austrijske diplomatije Karin Knajsl.

On se na svadbi zadržao nešto manje od dva sata i bio je prava zvezda njenog venčanja. Kad je reč o svadbenom poklonu, tu je bio originalan - "poklonio" joj je nastup kozačkog ansambla!

Ceremonija Šrederovog venčanja održaće se u luksuznom hotelu u blizini Branderburške kapije. Bivšem nemačkom kancelaru, i jednom od najmoćnijih ljudi Evrope, ovo je peti brak! Ovog puta on se ženi 26 godina mlađom Južnokorejkom Kim So-jeon. Svadba će biti organizovana za porodicu i prijatelje u elitnom hotelu Adlon. Šreder i njegova nova supruga već su razaslali pozivnice, napisane na nemačkom i korejskom.

Podsetimo, Šreder se 2. maja u Seulu oženio, a svadbu je zakazao za 5. oktobar u Berlinu. Šreder i njegova nova supruga prevodilac upoznali su se na jednoj međunarodnoj privrednoj konferenciji pre dve godine, u vreme kada se bivši kancelar, posle 19 godina braka, razveo od tadašnje supruge Doris.

Inače Doris Šreder je na Fejsbuku ranije objavila da je "gospođa Kim na jesen 2016. bila povod, ako ne i jedini razlog, za konačan razlaz".

(Kurir.rs/TV Prva/Foto: Reuters)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track