Najnovije vesti

MASOVNO PREDOZIRANJE NA POPULARNOM FESTIVALU U SIDNEJU: Dvoje umrlo, 700 završilo kod lekara zbog droge
Foto: Profimedia

UZELI PREKOMERNE KOLIČINE

MASOVNO PREDOZIRANJE NA POPULARNOM FESTIVALU U SIDNEJU: Dvoje umrlo, 700 završilo kod lekara zbog droge

Planeta

Dve osobe su preminule, 13 je prebačeno u bolnicu, a čak oko 700 ljudi zatražilo je medicinsku pomoć nakon što su, najverovatnije, uzeli prekomerne količine droge na mužičkom festivalu u Sidneju, saopštila je danas policija.

Nakon što su kolabirali na festivalu Defkon.1, muškarac (23) i žena (21) su preminuli, navodi se u saopštenju, prenosi Rojters. Dve od 13 hospitalizovanih osoba nalaze se u kritičnom stanju.

 

Policija je podnela krivičnu prijavu protiv 10 osoba zbog prodaje droge, među kojima su dva tinejdžera koji su doneli 120 kapsula na festival, koji je održan u Međunarodnom regatnom centru u Sidneju.

 

"Preneražen sam zbog ovoga što se dogodilo. Ne želim da ijedna porodica doživi tragediju s kakvom se neke porodice jutros bude, užasno je i pomisliti na to", rekla je premijerka australijske države Novi Južni Vels, Gledis Beredžiklijan.

Ona je navela da je festival bio neobezbeđen i obećala da će učiniti sve da se tako nešto nikada ne ponovi.

 

Organizatori festivala su danas izrazili duboko žaljenje zbog smrtnih slučajeva.

 

"Razočarani smo brojem prijavljenih incidenata vezanih za drogu. Imamo politiku nulte tolerancije u vezi sa upotrebom droge na festivalu", saopštio je Defkon.1.

Na istom festivalu su, 2013. i 2015. godine, preminula dva muškarca stara dvadesetak godina, obojica od prekomerne doze narkotika.

 

Festival, koji se jednom godišnje održava u Australiji od 2009. godine, organizuje Kju-Dens Australija (Q-Dance Australia), ogranak organizatora u Holandiji Kju-Dens (Q-Dance), navodi britanska agencija.

 

Kurir.rs/ Tanjug

Foto: Profimedia

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...