SILOVALI SU JE I MUČILI KAO 14-GODIŠNJU DEVOJČICU: Amerikanka koja je preživela devetomesečni pakao šokirana odlukom pravosudnih organa (VIDEO)
Foto: YT Screenshot

tuga

SILOVALI SU JE I MUČILI KAO 14-GODIŠNJU DEVOJČICU: Amerikanka koja je preživela devetomesečni pakao šokirana odlukom pravosudnih organa (VIDEO)

Planeta -

Vanda Barzi, Amerikanka koja je sa mužem Brajanom Dejvidom Mičelom 2002. godine kidnapovala 14-godišnju Elizabet Smart iz Jute, danas je na zaprepašćenje javnosti puštena iz zatvora.

Upravo je Smartova, koju je monstruozni bračni par silovao i mučio tokom zatočeništva najviše zaprepaščena odlukom pravosudnih organa koji su izjavili da se Barzijeva pušta jer su pogrešno proračunali dužinu trajanja njene kazne.

Smartispričala je kako je njena otmičarka podstrekivala svog partnera da je siluje tokom njenog zatočeništva. "Vanda bi sedela tik do mene. Njeno telo bi doticalo moje", rekla je Elizabet.

Mičel je oteo Elizabet uz pretnju nožem, a žrtva je silovana i mučena devet meseci pre nego što je spasena. Otmičar je osuđen na doživotnu robiju, ali će njegova žena biti oslobođena jer su zvaničnici pogrešno izračunali njenu kaznu. Barzi je trebalo da ostane u zatvoru do 2024, podseća Aol.com.

Elizabet je bila šokirana vestima o oslobađanju njene otmičarke, a stanovnici Jute takođe su izrazili svoju zabrinutost. Ni članovi porodice Barzijeve ne žele da imaju ništa sa njom.

"Ne znam sve uslove njenog oslobađanja, ali su me vlasti više puta uveravale da će je pomno pratiti. Čim nešto zabrlja, a uveravaju me da hoće, vratiće je u federalni zatvor na još pet godina – rekla je Elizabet.

Ona je istakla da se nakon otmice ponadala da će joj biti lakše kad joj je Mičel rekao da ima ženu. "Ali, čim sam je videla ta nada se ugasila", dodala je Elizabet.

Ona je ispričala da ju je Mičel silovao svakog dana, ponekad i više puta dnevno, a da bi Barzijeva uvek bila u blizini. Mislim, stvarno je bila blizu. Nisu imali tajni. Ona je znala šta se događa. Ona je zla i uvrnuta, ocenila je Elizabet.

Žrtva je navela da su je otmičari prisiljavali da pije velike količine alkohola.

"Bila sam 14-godišnja devojčica, nikad dotad nisam pila alkohol, a završila sam povraćajući i potom sam se onesvestila", ispričala je ona.

Elizabet je istakla da su je otmičari tako onesvešćenu ostavili da leži čitavu noć, a kad se probudila ujutro otkrila je da su joj lice i kosa potpuno slepljeni za pod, dok su joj se Barzijeva i Mičel smejali u lice.

"Oboje su se smejali. Ona se smejala. Smejala se jako koliko i on, ako ne i više", navela je Elizabet, dodajući da je zabrinuta za zajednicu i širu javnost koliko i za sebe, sad kada je Barzijeva oslobođena.

Kurir.rs/AOL/ABC news

Foto: YT Screenshot

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track