NETANIJAHU IMAO SLIKOVIT NASTUP U UN: Kaže da Iran ima tajno SKLADIŠTE ATOMSKOG ORUŽJA, a ove mape to dokazuju (FOTO, VIDEO)
Foto: AP

teheran navodno ima tajni program

NETANIJAHU IMAO SLIKOVIT NASTUP U UN: Kaže da Iran ima tajno SKLADIŠTE ATOMSKOG ORUŽJA, a ove mape to dokazuju (FOTO, VIDEO)

Planeta -

Izraelski premijer, Benjamin Netanijahu, danas je tokom govora u Ujedinjenim nacijama pokazao navodne dokaze postojanja tajnog iranskog skladišta nuklearnog oružja.

1 / 7 Foto: Reuters

Netanijahu je pokazao mape i fotografije, kako je rekao, "tajnog atomskog skladišta" u oblasti Turkuzabad iranskog glavnog grada Teherana.

Rekao je da Iran prostor "radionice za čišćenje tepiha" koristi za "skladištenje ogromnih količina opreme i materijala iz iranskog tajnog programa naoružanja".

foto: Reuters

Izrael je, dodao je Netanijahu, tu informaciju dao Međunarodnoj agenciji za atomsku energiju i nekim obaveštajnim službama.

Za sada nije bilo reagovanja Irana koji inače negira da razvija nuklearno naoružanje.

foto: AP

Netanijahu je u današnjem govoru kritikovao evropske lidere zbog toga što se pridržavaju međunarodnog nuklearnog sporazuma velikih sila s Iranom iz 2015. godine, iz kojeg su SAD izašle u maju.

foto: Reuters

On je optužio evropske države da su popustljive prema Iranom usled pokušaja da obnove trgovinu s tom zemljom uprkos njegovim nuklearnim aktivnostima.

"Zar ti evropski lideri ništa nisu naučli iz istorije? Da li će se ikada probuditi", kazao je.

Mada je američki predsednik Donald Tramp izveo SAD iz istorijskog nuklearnog sporazuma s Iranom, evropske sile smatraju da će uspeti da ubede Iran da više sarađuje i da njegove nuklearne aktivnosti budu transparentnije.

Kurir.rs/Beta Foto: AP/Reuters

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track