MELANIJA TRAMP NA PRVOJ SAMOSTALNOJ TURNEJI: Ostavila muža da mitinguje kod kuće i otputovala u Afriku
Foto: Reuters

PRVI PUT

MELANIJA TRAMP NA PRVOJ SAMOSTALNOJ TURNEJI: Ostavila muža da mitinguje kod kuće i otputovala u Afriku

Planeta -

Američka prva dama Melanija Tramp otputovala je danas u Afriku, gde će posetiti četiri države u ime administracije svog supruga, predsednika SAD Donalda Trampa.

Ona će na svom prvom samostalnom putu u inostranstvo, koji će trajati skoro nedelju dana, posetiti Ganu, Malavi, Keniju i Egipat.

Melanija će posetu afričkom kontinentu započeti danas u Gani. Njena portparolka Stefani Grišam kazala je da će turneja biti "diplomatskog i humanitarnog karaktera" i fokusirana na njenu kampanju #BeBest, posvećenu deci

Kako se navodi, Donald Tramp nije posetio Afriku od kada je preuzeo dužnost predsednika početkom 2017. godine, a bio je oštro kritikovan zbog navodnog nazivanja imigranata iz afričkih zemalja pogrdnim izrazima.

"Mi volimo Afriku. Afrika je tako lepa, najlepša na svetu na mnogo načina", rekao je nedavno predsednik iako se ne tako davno zapitao: "Zašto želimo sve te ljude iz Afrike ovde? To su vukojebine".

Nasuprot svojoj prethodnici Mišel Obami, koja je bila popularna i stalno prisutna na televiziji i u časopisima, Melanija je uglavnom u drugom planu u odnosu na svog supruga, koji je svoje predsedništvo pretvorio u najveći šou na svetu.

Tramp putuje po SAD i održava skupove nekoliko puta nedeljno jer ima samo mesec dana pre kontresnih izbora, na kojima bi njegova Republikanska stranka mogla da izgubi većinu.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Reuters

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track