ZAHAROVA SPUSTILA ENGLEZIMA: Optužbe za sajber napade su proizvod bujne mašte
Foto: EPA

KRATKO

ZAHAROVA SPUSTILA ENGLEZIMA: Optužbe za sajber napade su proizvod bujne mašte

Planeta -

MOSKVA Rusija je danas odbacila optužbe Britanije da ruski špijuni stoje iza globalnih sajber napada i saopštila da takve optužbe nemaju nikakvu vrednost te da su deo kampanje dezinformisanja čiji je cilj da se naškodi ruskim interesima.

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova rekla je danas na konferenciji za novinare da su takve optužbe proizvod "bujne mašte kolega iz Velike Britanije".

Zaharova je pozvala zapadne zemlje da razgovaraju o pitanjima sajber bezbednosti na međunarodnoj konferenciji u Moskvi pre nego što okrive Rusiju za sajber napade.

Prethodno je britanski ministar odbrane Gavin Vilijamson optužio Rusiju za niz globalnih sajber napada, opisavši ih kao neodgovorne akcije "otpadničke države" i upozorio da će Velika Britanija i njeni saveznici u NATO u budućnosti razotkrivati takve aktivnosti. Vilijamson je to izjavio nakon što su britanski i australijski zvaničnici rekli da ruska vojnoobaveštajna jedinica GRU stoji iza talasa globalnih sajber napada, a britanski Nacionalni centar za sajber bezbednost saopštio da su četiri nova napada povezana s GRU, kao i raniji sajber napadi.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track