HLADNA REAKCIJA LONDONA: Saudijsko objašnjenje Kašogijeve smrti je NEUVERLJIVO (VIDEO)
Foto: Profimedia/AP

NIKAKO NIJE DOVOLJNO

HLADNA REAKCIJA LONDONA: Saudijsko objašnjenje Kašogijeve smrti je NEUVERLJIVO (VIDEO)

Planeta -

LONDON - Objašnjenje Saudijske Arabije o smrti novinara Džamala Kašogija (59) u konzulatu te zemlje u Istanbulu nije uverljivo, izjavio je danas britanski ministar za Bregzit Dominik Rab.

Pošto je isprva kategorično negirala bilo kakvu umešanost u Kašogijev nestanak, Saudijska Arabija je u nedelju ujutro saopštila da je on ubijen u tuči pesnicama u toj zgradi, a sat vremena kasnije saudijski zvaničnik je rekao da je Kašogi zadavljen, podseća Rojters.

Upitan tokom intervjua za Bi-Bi-Si da li veruje u to objašnjenje, Rab je odgovorio negativno.

"Ne mislim da je to uverljivo... Podržavamo tursku istragu Kašogijeve smrti i britanska vlada želi da krivci budu pozvani na odgovornost", rekao je britanski ministar. Prema njegovim rečima, Britanija mora da bude upoznata sa činjenicama o tome šta se dogodilo da bi mogla da "razumno i razborito pozove" na sledeći korak.

"Nećemo dizati ruke i prekidati odnose sa Saudijskom Arabijom, ne samo zato što ogroman broj britanskih radnih mesta zavisi od toga već i zato što, ako vršite uticaj na svoje partnere, morate biti u mogućnosti i da sa njima razgovarate", zaključio je Rab.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Profimedia, AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track