Stranac izboden nožem u centru Pekinga
Foto: Reuters

Izboden na smrt

Stranac izboden nožem u centru Pekinga

Planeta -
Napad se dogodio posle žučne onlajn debate o strancima u Kini, izazvane nakon dva veoma publikovana incidenta zbog lošeg ponašanja stranaca ranije ove godine

PEKING - Jedan stranac izboden je danas na smrt u centru Pekinga, saopštila je policija ne navodeći njegovu nacionalnost niti motive za to ubistvo.

Policija je privela čoveka za koga se sumnja da je upotrebio nož da bi ubio stranca u centralnom pekinškom distriktu Sičeng, saopštila je gradska uprava za javnu bezbednost. Ubistvo se desilo u centru grada, južno od trga Tijenanmen, preneo je AFP.

Napad se dogodio posle žučne onlajn debate o strancima u Kini, izazvane nakon dva veoma publikovana incidenta zbog lošeg ponašanja stranaca ranije ove godine. U jednom slučaju britanski turista je seksualno napastvovao jednu Kineskinju u centru Pekinga, što su zabeležile sigurnosne kamere a snimak se pojavio na internetu.

Nedugo zatim objavljen je i snimak ruskog čeliste koji je verbalno zlostavljao jednu ženu u vozu u Kini. On je kasnije izbačen iz Pekinškog simfonijskog orkestra.

U maju mesecu vlasti Pekinga su lansirale 100 dana kampanje za čišćenje grada od ilegalnih stranih radnika. Po gradu su tim povodom bili postavljeni posteri na kojima je bila stisnuta pesnica i brojevi telefona na koje su građani mogli da prijave strance koji krše uslove viza pod kojima im je odobren boravak u Kini.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track