DEČAK (2) IZ JEMENA UMIRE U AMERICI, A MAJKA PROLAZI KROZ PAKLENE MUKE: Ne sme da uđe u zemlju zbog Trampove zabrane, samo je pitanje vremena kad će ga isključiti sa aparata (VIDEO)
Foto: Youtube/Printscreen

nadaju se da će dobiti vizu

DEČAK (2) IZ JEMENA UMIRE U AMERICI, A MAJKA PROLAZI KROZ PAKLENE MUKE: Ne sme da uđe u zemlju zbog Trampove zabrane, samo je pitanje vremena kad će ga isključiti sa aparata (VIDEO)

Planeta -

Majci jemenske nacionalnosti SAD su zabranile ulazak u zemlju iako joj dvogodišnji sin umire u bolnici u Kaliforniji.

Abdulah Hasan (2) rođen je s genetskim oboljenjem na mozgu i lekari smatraju da neće preživeti. Porodica je rekla kako majka želi da ga vidi još jednom pre nego što ga isključe s aparata koji ga održavaju u životu, ali da joj zbog zabrane koju je sprovela Trampova administracija nije dozvoljen ulazak u zemlju.

Dečak se nalazi u dečjoj bolnici u Oaklandu.

Njegova majka je jemenske nacionalnosti, a živi u Egiptu.

“Otac deteta pokušava ubrzanim postupkom da dobije humanitarnu vizu za majku deteta“, rekao je Basim Elkara.

Ali Hasan i mali Abdulah imaju američko državljanstvo, a došli su u SAD pre nekoliko meseci kako bi dečak išao na lečenje. Abdulah je pre par dana proslavio drugi rođendan.

Otac
Otacfoto: Youtube/Printscreen

"Potrebna mu je majka. Supruga me zove svaki dan, ona želi da ga grli i ljubi u ovako teškim trenucima. Uskoro će umreti, a majka ne može ni da ga pomiluje pre nego što napusti ovaj svet“, rekao je otac Ali Hasan.

Lekari nisu sigurni koliko će još dugo dečak živeti na aparatima.

foto: Youtube/Printscreen

Amerika pokušava da spreči ulazak terorista u zemlju, pa se zato državljanima Jemena i nekoliko drugih zemalja zabranjuje ulazak u SAD.

Američki Stejt department dozvoljava službenicima da naprave izuzetke pri izdavanju viza državljanima tih zemalja ako podnosilac zahteva “ne predstavlja pretnju po nacionalnu bezbednost, ako je to u nacionalnom interesu ili ako bi odbijanje zahteva za vizom izazvalo neopravdane poteškoće“.

Kurir.rs/Index.hr Foto: Youtube/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track