LAŽNI SVEŠTENIK VARAO LJUDE 18 GODINA: Venčavao, krstio i ispovedao na 2 kontinenta, a da niko nije ni slutio da je najveće tajne poverio prevarantu!
Foto: Profimedia

neverovatno

LAŽNI SVEŠTENIK VARAO LJUDE 18 GODINA: Venčavao, krstio i ispovedao na 2 kontinenta, a da niko nije ni slutio da je najveće tajne poverio prevarantu!

Planeta -

Muškarac koji se uspešno 18 godina pretvarao da je katolički sveštenik, konačno je razotlkriven u Španiji.

Migel Anhel Ibara godinama je obavljao obrede kršenja, večanja i držao službe najpre u Kolumbiji a potom i u Španiji, iako nikada nije rukopoložen.

Obredi koje je obavio će svakako biti priznati, saopštila je crkva, ali ne i njegova pričešća i ispovesti koje je čuo.

Saznalo se da je prevatant nakon žalbe koja je protiv njega podneta u Kolumbiji. U njoj se nanvodi da je Ibara falsifikovao svoja dokumenta.

Nakon temeljne istrage, otklriveno je da nikada nije rukopoložen, i naloženo mu je da se vrati u Kolumbiju, saopštili su crkveni zvaničnici.

Ibara se u Španiju doselio prošlog oktobra, i nastanio se u gradu Medina-Sidonija, u kojem živi više od 11.000 ljudi.

"Incidenti poput ovog mogu da bace senku na parohe i sveštenike koji svakog dana služe u ime crkve na najbolji mogući način", stoji u saopštenju lokalne eparhije.

Ovo nije prvi put da je neko uhvaćen kako glumi katoličkog sveštenika. Još 2008. godine, muškarac koji takođe nije bio rukopoložen otkriven je kako sluša ispovesti u bazilici Svetog Petra u Vatikanu. Nosio je svešteničku odoru, ali je otkriveno da je prevarant nakon istrage istalijanskih vlasti.

Kurir.rs / BBC

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track