BRKOVI INDIJSKOG PILOTA KOGA SU ZAROBILI PAKISTANCI POSTALI HIT: Svi bi da izgledaju kao njihov HEROJ! Tviter GORI!(FOTO)
Foto: EPA

KAKO VAM SE ČINI?

BRKOVI INDIJSKOG PILOTA KOGA SU ZAROBILI PAKISTANCI POSTALI HIT: Svi bi da izgledaju kao njihov HEROJ! Tviter GORI!(FOTO)

Planeta -

Indijski pilot Abhinandan Vartaman koji je uhvaćen u Pakistanu nakon što je njegov avion srušen u bojnom sukobu, postao je modni trendseter nakon povratka u Indiju.

On je postao zaštitno lice napetosti nakon pada na pakistanskoj teritoriji prošle sedmice.

U čast narodnog heroja, muškarci širom Indije počeli su da kopiraju njegove karakteristične brkove.

Pakistanska armija je saopštila 27. februara da je oborila dva indijska vojna aviona koja su narušila vazdušni prostor u spornom Kašmiru i zarobila dvojicu pilota.

Indijski pilot se katapultirao i sigurno prizemljio pomoću padobrana. On je u početku mislio da se nalazi u indijskom delu Kašmira, ali kad su lokalci počeli da ga gađaju kamenjem, morao je da ispali nekoliko hitaca u vazduh da bi se odbranio.

Indijski pilot je pojeo tajna dokumenta i nacrte misije kako ne bi pala u ruke neprijatelju. Ubrzo su ga zarobili pakistanski vojnici i prilikom fizičkog obračuna slomljen mu je nos. Zvanični Islamabad je na dan oslobađanja pilota emitovao snimak s njegovog ispitivanja, u kome on zahvaljuje pakistanskoj armiji na profesionalnosti i što ga je spasla od rulje.

Kurir.rs/ CNN

Foto: EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track