IZGUBIO SAM MOJU DRAGU ŽENU, SINA I ĆERKU U AVIONSKOJ NESREĆI: Slovački političar u trenutku ostao bez čitave porodice kada se srušio avion u Etiopiji!
Foto: Profimedia

tragedijA!

IZGUBIO SAM MOJU DRAGU ŽENU, SINA I ĆERKU U AVIONSKOJ NESREĆI: Slovački političar u trenutku ostao bez čitave porodice kada se srušio avion u Etiopiji!

Planeta -

Među stradalim putnicima u padu aviona u Etiopiji, u kojem je poginuo i srpski državljanin Đorđe Vdović, bilo je državljana ukupno 35 zemalja.

Među poginulim Frnacuzima bili su delegati koji su se uputili u Najrobi na konferenciju UN o zaštiti životne sredine, koja počinje sutra. Kako je novinarka Aldžazire rekla, na sutrašnjoj konferenciji bilo je najavljeno i učešće francuskog predsednika Emanuela Makrona.

U svom zvaničnom obraćanju francuski predsednik nije iznosio ove detelje, već je na Tviteru uputo iskreno saučešće svim porodicama stradalih.

Slovački poslanik Anton Hrnko saopštio je da je u ovoj stravičnoj nesreći izgubio ženu, sina i ćerku.

"Sa najdubljom tugom obaveštavam vas da su moja draga supruga Blanka, sin Martin i ćerka Mihaela stradali jutros u avionskoj nesreći kod Adis Abebe" napisao je potpredsednik Slovačke nacionalne partije na svom Fejsbuk profilu.

Ruska ambasada u Etiopiji objavila je imena ruskih državljana stradalin u padu boinga 737 ET302:

Generalni sekretar Fudbalske asocijacije Kenije Husein Svale bio je među 32 stradala Kenijca, kojih je među poginulima bilo najviše.

Premijeri i predsednici Italije, Indije, Eritreje, Ugande, Zimbabvea, Gane i mnogih drugih zemalja izjavili su saučešća na svojim zvaničnim nalozima na društvenim mrežama, a ambasade zemalja iz kojih su stradali putnici redovno objavljuju nove informacije vezane za ovu tragediju.

Među putnicima je bilo 32 državljana Kenije, devet iz Etiopije, po osam iz Italije, Kine i Sjedinjenih Država, sedmoro iz Velike Britanije i Francuske, šest Egipćana, pet Holanđana, po četiri iz Indije i Slovačke, po tri iz Austrije, Švedske i Rusije, po dva državljana Maroka, Španije, Poljske i Izraela.

Na kobnom letu su bili i po jedan državljanin Belgije, Indonezije, Somalije, Norveške, Toga, Mozambika, Ruande, Sudana, Ugande i Jemena. Četvoro putnika imalo je pasoše UN tako da njihova državljanstva još nisu potvrđena.

Kurir.rs / BBC

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track