ŠOKANTNI DETALJI OTMICE AUTOBUSA PUNOG ĐAKA: Senegalac vikao da će napraviti MASAKR jer ne može više da gleda decu iskidanu od ajkula i mrtve trudnice! Dečak heroj spasio drugove! (VIDEO)
Foto: printscreen YT/oggi.it

proživeli užas

ŠOKANTNI DETALJI OTMICE AUTOBUSA PUNOG ĐAKA: Senegalac vikao da će napraviti MASAKR jer ne može više da gleda decu iskidanu od ajkula i mrtve trudnice! Dečak heroj spasio drugove! (VIDEO)

Planeta -

Jedan od dečaka zarobljenih u školskom autobusu u blizini Milana, 13-godišnji Remi Šehata, uspeo je da sakrije svoj mobilni telefon i pozove policiju i tako spasi 51 vršnjaka, koje je oteo vozač autobusa.

Remi je telefonom kontaktirao oca dok se pretvarao da se moli na arapskom.

Remijev otac je ispričao da je njihova porodica došla iz Egipta i da je dečak rođen 2005. godine u Italiji.

On je rekao da je njegov sin ispunio svoju dužnost i da misli da bi sada trebalo da dobije italijansko državljanstvo. Remi je izjavi da je njegova želja da postane karabinjer kada odraste.

Za vreme otmice, vozač je rekao deci da se odlučio na ovaj potez zbog stradanje afričkih migranata tokom prelaska mora. Prema rečima šefa protivterorističke grupe tužilaštva Alberta Nobilija otmičar za sada nije izrazio povezanost sa bilo kakvim zabranjenim pokretom ili grupom. On je naglasio da je otmica njegova lična odluka.

"Nisam više mogao da gledam decu iskidanu od ajkula, i mrtve trudnice" rekao je osumnjičeni.

Portparol policije navodi da je otmičar tokom hapšenja uzvikivao "Zaustavimo smrt na moru, i ja ću izvršiti masakr".

Vlada Italije je zauzela čvrst stav protiv migranata iz severne Afrike i smanjila spasilačke operacije, potez za koji su humanitarne grupe rekle da ugrožava živote.

Vozač je inače proveo godinu dana u zatvoru zbog seksualnog napada, i javnost postavlja pitanje kako je osuđivano lice zaposleno kao vozač školskog autobusa.

Da podsetimo na autoputu u Italiji dogodio vozač autobusa poreklom iz Senegala zaustavio vozilo, koji je prevozilo osnovce, polio vozilo benzinom i zapalio autobus. Dvanaestoro dece i dvoje odraslih prevezeno je u bolnicu, ali su vlasti prijavile da je samo jedna osoba povređena.

Kurir.rs/.corriere.it

Foto printscreen YT/oggi.it

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track