OTAC I SIN BRUTALNO UBILI MEDVEDICU I NJENE MLADUNCE: Posle se slikali, ali nisu znali da i njih kamera snima! Stigla ih je zaslužena kazna (UZNEMIRUJUĆE)
Foto: Youtube/Printscreen

ružne scene

OTAC I SIN BRUTALNO UBILI MEDVEDICU I NJENE MLADUNCE: Posle se slikali, ali nisu znali da i njih kamera snima! Stigla ih je zaslužena kazna (UZNEMIRUJUĆE)

Planeta -

Endru Rener (41) i njegov sin Oven (18) sa Aljaske ubili su medvedicu i njene mladunce, dok su spavali zimskim snom u jazbini, ali nisu znali da ih kamera snima u tim ilegalnim aktivnostima.

Oni su se približili jazbini i počeli da pucaju. Medvedići su jaukali pred prizorom mrtve majke, ali su onda i oni upucani.

"Nikad neće moći ovo da povežu sa nama", rekao je Oven očigledno znajući da je ono što rade zabranjeno.

Posle svega, slikali su se sa "ulovom", a onda su medvedicu rastrgli da bi uzeli meso i krzno, pa su sve strpali u lovačke torbe.

foto: Youtube/Printscreen

Dva dana kasnije su se vratili da pokupe čaure i tela mečića, a vlastima su rekli da nisu videli nikakve mladunce.

Snimila ih je kamera udruženja za zaštitu životinja. Otac i sin su optuženi da su nezakonito postupali sa ženkom i mladuncima i odneli ih iz njihovog staništa, a Endru je optužen i da je pokušao da ukloni dokaze i nagovarao maloletnika da počini krivično delo.

Otac je osuđen na 5 meseci zatvora i mora da plati 20.000 dolara.

Konfiskovali su mu brod, prikolicu, kamion, dve puške, dva pištolja, dva mobilna telefona i sva seta skija. Takođe, njegova dozvola za lov mu je oduzeta na 10 godina.

Oven je dobio tzv. suspendovanu zatvorsku kaznu što po američkom zakonu znači da u tom periodu može da bude na uslovnoj i da učestvuje u društveno-korisnom radu. Mora da pohađa kurs o lovu i bezbednosti tokom lova, a dozvola mu je oduzeta na dve godine.

Obojica će morati da plate 1.800 dolara zbog ubistva crnih medveda.

Inače, Odeljenje za lov i ribolov Aljaske je pratilo crne medvede kako bi se izradila posebna studija o njima, pa su zato kamere bile postavljene u blizini njihove jazbine.

Kurir.rs/Metro.co.uk Foto: Youtube/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja