OPOZICIJA U TIRANI PONOVO ZAHTEVA RAMINU OSTAVKU: Okupljanje ispred parlamenta dok novi poslanici polažu zakletve!
Foto: AP

HAOS U NAJAVI

OPOZICIJA U TIRANI PONOVO ZAHTEVA RAMINU OSTAVKU: Okupljanje ispred parlamenta dok novi poslanici polažu zakletve!

Planeta -

U Tirani će danas biti održan osmi protest opozicije sa kojeg će ponovo biti upućen poziv albanskom premijeru Ediju Rami da podnese ostavku i da se formira prelazna vlada koja bi sprovela fer i demokratske izbore.

Pristalice opozicije okupiće se će ispred zgrade parlamenta u Tirani, u isto vreme kada će biti održana i plenarna sednica, na kojoj će zakletvu položiti nekoliko poslanika opozicije koji dolaze na mesto onih koji su odustali od poslaničkih mandata.

Na protestu neće biti lider najveće opozicione stranke u Albanije Demokratske partije Ljuljzim Baša, jer, kako je navedeno u partijskom saopštenju, on boravi u Berlinu gde će se sastati sa funkcionerima CDU i Evropske narodne partije.

U saopštenju se navodi da će tema razgovora Baše sa nemačkim i evropskim političarima biti aktuelna politička situacija u Albaniji, kao i planirane aktivnosti opozicije.

Prethodni protest albanske opozicije bio je održan u četvrtak, kada su demonstranti, koji su bacali dimne bombe i gađali policiju tvrdim predmetima, pokušali da probiju policijsku kordon i uđu u parlament.

Potom su otišli do zgrade albanskog MUP, gde su zahtevali da se oslobode pritvoreni demonstranti.

Masovni protest opozicije u Albaniji zakazan je za 13. aprila.

Kurir.rs/ Tanjug

Foto: AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track