ZBOG BILBORDA SA PUTINOM POROŠENKA ISPROZIVAO I ZELENSKI: Građani mogu da biraju samo između prošlosti i budućnosti!
Foto: EPA / Stepan Ftanko

kampanja

ZBOG BILBORDA SA PUTINOM POROŠENKA ISPROZIVAO I ZELENSKI: Građani mogu da biraju samo između prošlosti i budućnosti!

Planeta -

Kandidat na predsedničkim izborima u Ukrajini komičar Vladimir Zelenski je emitovao novu video poruku, kao odgovor na više od 2.000 bilborda, koji prikazuju aktuelnog predsednika Petra Porošenka licem u lice sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom.

Zelenski je rekao da će na izborima 21. aprila pred građanima stajati samo jedan izbor,"prošlost ili budućnost", preneo je TASS.

"Umorni smo od čekanja da ovoj eri pohlepe i bogaćenja dođe kraj, zato moramo biti ujedinjeni i krenuti napred", naveo je Zelenski.

Aktuelni predsednik je u kampanji kao glavnog protivnika istakao ruskog predsednika, čime kako se navodi u stvari želi da kaže da je narod koji ne glasa za njega u stvari za Putina.

foto: AP / Efrem Lukatsky

Porošenko je pred drugi krug izbora na bilbordima i različitim pamfletima prikazao svoj lik licem u lice prema predsedniku Rusije, uz slogan ispod slike, "Presudan izbor", ili "Izbor je vaš".

Prema ukrajinskom zakonu reklame ne mogu da prikazuju slike ljudi bez njihovog pisanog pristanka.Takođe je zabranjeno prikazivanje stranih državljana za svrhe izborne kampanje.

Posle prvog kruga predsedničkih izbora 31. marta Zelenski je dobio 30,24 odsto glasova, dok je Porošenko osvojio podršku 15,95 odsto Ukrajinaca.

Kurir.rs / Tanjug

Foto: EPA / Stepan Ftanko

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track