ČIM SE POJAVILA OVA BIZARNA IGRICA, TRAŽE DA SE ZABRANI: Isus ubija Obamu sa Hitlerom i Tarantom! Evo zašto su svi besni (VIDEO)
Foto: Printscreen

SUDNJI DAN: Isus uzvraća udarac

ČIM SE POJAVILA OVA BIZARNA IGRICA, TRAŽE DA SE ZABRANI: Isus ubija Obamu sa Hitlerom i Tarantom! Evo zašto su svi besni (VIDEO)

Planeta -

Bolesna kompjuterska igrica u kojoj igrač može da masakrira homoseksualce, feministkinje ili ljude druge boje kože izazvala je na društvenim mrežama salvu negativnih komentara i osuda nakon što je puštena u prodaju.

Igrica "Isus uzvraća udarac: Sudnji dan" omogućava igraču da bira da li će, između ostalog, da bude Isus Hrist, Adolf Hitler ili Brenton Tarant, masovni ubica s Novog Zelanda, pre nego što krene u krvavi pir.

Radnja u 2028.

Čim je igrica puštena u prodaju, pokrenuta je peticija da se ona zabrani zbog "širenja govora mržnje". Peticiju je za sada potpisalo nekoliko hiljada ogorčenih korisnika interneta. Radnja igrica se odvija u 2028. godini i, između ostalog, u njoj se pojavljuju popularni desničarski političari poput Donalda Trampa, predsednika SAD, Vladimira Putina, predsednika Rusije, i Benita Musolinija, italijanskog fašističkog diktatora.

SATIRA MODERNE POLITIČKE KULTURE Širenje rasne mržnje, nasilja među pripadnicima različitih religija i prema pripadnicima LGBT zajednice kažnjivo je u većini zemalja. Autori u svoju odbranu navode da je reč o parodiji i "satiri moderne političke kulture". Javnost na Novom Zelandu je ogorčena zbog mogućnosti da igrač može da izabere da bude Brenton Tarant, koji je u napadima na dve džamije u Krajstčerču usmrtio 51 osobu.

Glen Doner, viši predavač za medije i komunikacije na australijskom univerzitetu RMIT, rekao je da igra odražava osećaj koji dele neki marginalizovani beli muškarci koji se osećaju kao da gube svoju moć prema ženama i manjinskim zajednicama.

- Pravo nasilje događa se tako često u našoj kulturi. Ne treba nam simulacija, naročito u ovoj sve više neprijateljskoj političkoj klimi - rekao je on.

Van matrice

Autori tvrde da je cilj igrice da se ljudi oslobode iz matrice mejnstrim medija kako bi konačno shvatili "tiraniju jevrejskog novog svetskog poretka". Jedan od zadataka koje igrač mora da ispuni jeste da eliminiše borce i aktiviste za borbu protiv klimatskih promena koji su zaposeli Tauerbridž u Londonu.

Već u sledećoj misiji igrač mora da zaustavi invaziju vanzemaljaca na francusku obalu. Među metama koje igrač mora da eliminiše nalazi se, između ostalih, i Barak Obama, bivši predsednik SAD, kao i Nensi Pelosi, predsednica Predstavničkog doma Kongresa SAD. Igrica se može skinuti za petnaestak evra s interneta.

Kurir

Foto: Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track