EU DOSTA ALBANSKE MAFIJE: Evropska komisija razmatra zahtev za ukidanje bezviznog režima Albancima!
Foto: Tanjug

holandski predlog

EU DOSTA ALBANSKE MAFIJE: Evropska komisija razmatra zahtev za ukidanje bezviznog režima Albancima!

Planeta -

Evropska komisija razmatra zahtev za ukidanje bezviznog režima za državljane Albanije, potvrdila je portparol Komisije Nataša Berto.

Odluka o pokretanju procesa usledila je nakon zvaničnog zahteva Vlade Holandije da se ponovo uvedu vize Albancima, koji je Amsterdam uputio Komisiji u petak, 31. maja.

" Ukoliko se pokaže neophodnost posebnih postupaka, Komisija će usvojiti dokument o njihovom sprovođenju u roku od mesec dana od primanja zahteva. Evaluaciju mora da odobri i Evropski savet", naglasila je Bertoova

Bertoova nije htela da predviđa ishod procesa, uz napomenu da se odluke o suspenziji bezviznog režima ne mogu lako doneti i da je potrebno da svi koraci koji ka tome vode budu deo analize, javio je portal "Juropean vestern Balkans".

Internet stranica "Šengen viza info" objavila je u petak, 31. maja, da je holandska Vlada odlučila da zatraži od Evropske komisije da ukine bezvizni režim za državljane Albanije.Amsterdam je uputio zahtev mesec dana nakon što je parlament Holandije podržao inicijativu o privremenom ukidanju bezviznog režima Albancima, koju je pokrenula grupa od četiri holandska poslanika.

Holandski parlament je 16. aprila, na zahtev grupe poslanika pet političkih stranaka, usvojio Rezoluciju o ponovnom uspostavljanju viznog režima za Albaniju, zbog "povećanog albanskog kriminala" u toj državi.

Kurir.rs/Tanjug

Foto Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track