Najnovije vesti

PUTIN DOBIJA GOSPODAREVO OKO: Od moćnog sistema neće ništa biti sakriveno čak i u naudaljenijem kutku Rusije!
Foto: AP

tehnologija

PUTIN DOBIJA GOSPODAREVO OKO: Od moćnog sistema neće ništa biti sakriveno čak i u naudaljenijem kutku Rusije!

Planeta

Projekat „Gospodarevo oko“ će omogućiti da se u realnom vremenu prati situacija u svim ruskim regionima, rekao je generalni direktor „Roskosmosa“ Dmitrij Rogozin.

„Potpuni pristup tom sistemu imaće predsednik (Vladimir Putin). Mislim da se u kontaktu sa regionalnim vlastima mogu koristiti ovi podaci. Kada budu podnošeni izveštaji regiona, predsednik će imati mogućnost da odmah sve vidi u realnom vremenu, šta se stvarno dešava na gradilištima, objektima, ljudima, usevima, putevima i mnogo čemu drugom“, rekao je Rogozin.

 

Prema njegovim rečima, sistem koji se pravi je „dobro oko, koje prodire kroz čitavu infrastrukturu države, čemu pristup, pored predsednika, može da ima i Vlada.

 

U martu je rukovodilac pres-službe „Roskosmosa“ Vladimir Ustimenko izjavio da se projekat „Gospodarevo oko“ trenutno nalazi u fazi tehničko-ekonomske izvodljivosti.

 

Sam program je Rogozin najavio u januaru. Tada je on saopštio da će taj sistem omogućiti da se prati dinamika promena svih procesa na Zemlji, a mogu ga koristiti i Ministarstvo za vanredne situacije zemlje i radnici u poljoprivredi. Rogozin je video mogućnost za korišćenje „Gospodarevog oka“ za posmatranje promena na infrastrukturnim objektima.

 

Kurir.rs/Sputnjik Srbija

Foto: AP

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...