KRALJEVSKO RASIPANJE: Megan i Hari potrošili 3 miliona € na RENOVIRANJE VILE! A da vidite vilu... (VIDEO)
Foto: Profimedia

MAŠALA RENOVIRANJE!

KRALJEVSKO RASIPANJE: Megan i Hari potrošili 3 miliona € na RENOVIRANJE VILE! A da vidite vilu... (VIDEO)

Planeta -

LONDON - Princ Hari i njegova supruga, Megan Markl, potrošili su oko tri miliona dolara novca poreskih obveznika na renoviranje svog doma, Frogmor kotidža, u Vindzoru.

Njihov dom, u koji su se vojvoda i vojvotkinja od Saseksa preselili pre rođenja sina Arčija, ima pet odvojenih soba.

Kuću im je poklonila kraljica, i to nakon spekulacija da su u prethodnom domu, gde živi i princ Vilijam s porodicom, bile česte svađe između Megan i Kejt.

foto: Profimedia

- Hari i Megan su se preselili u aprilu, mesec dana pre Arčijevog rođenja. Kada je objavljena vest o selidbi, pre godinu dana, kraljevska porodica je tvrdila da će cena uređenja biti oko 1,9 miliona evra, kao i da će ih plaćati kraljevska porodica. Međutim, objavljeni podaci pokazuju da je sređivanje koštalo oko tri miliona evra samo u aprilu, a da bi cena mogla da dostigne i 3,8 miliona. Spoljni deo kuće je prekrečen. Pet stanova je pretvoreno u jedan, ugrađena je luksuzna kuhinja, a zamenjeni su svi podovi, kamini i stepenice. Megan je tražila ekološku farbu bez toksina i od veganskih materijala - piše Foks njuz.

foto: Profimedia

BBC piše da je za obnovu korišćen novac poreskih obveznika, a ne iz fondova koje sama kraljevska porodica zarađuje od izdavanja nekretnina.

- Imanje godinama nije sređivano i morali smo da ga prilagodimo uslovima za život kraljevske porodice - rekao je ser Majkl Stivens, čuvar kraljevskog fonda.

foto: Profimedia

I princ Vilijam i Kejt Midlton za sređivanje kuće u okviru Kensingtonske palate pre nekoliko godina potrošili su pravo bogatstvo - skoro 4,5 miliona evra.

Kurir/E.K. / Foto: Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track