Srpkinja konačno na sigurnom!

Stigla u Liban

Srpkinja konačno na sigurnom!

Planeta -
Vanja Alhusein, koja je s mužem, Sirijcem Ahmadom Alhuseinom i petoro dece krenula na rizičan put kroz područje zahvaćeno ratom, došla na bezbedno mesto

BEJRUT - Olakšanje.Srpkinja Vanja Alhusein (40), koja je sa petoro dece i mužem Ahmadom Alhuseinom (48) preživela pakao u Siriji, u kojoj besni građanski rat, konačno je s porodicom stigla u susedni Liban. Oni su pre dva dana kolima krenuli iz sirijske prestonice Damaska, ne znajući šta ih čeka na putu do libanske granice jer su, prema Vanjinim rečima, svuda oko njih odjekivale eksplozije i rafalne paljbe, a putevi su bili blokirani tenkovima. Njena porodica iz Srbije preživljavala je stravičnu agoniju sve dok nije čula prve vesti o njima.- Mislio sam da ću da poludim! Rekla nam je kad otprilike treba da stigne do Bejruta, prestonice Libana. To nije mnogo daleko od Damaska, a došla je tri sata posle očekivanog vremena. Zvao sam je, ali je njen sirijski broj bio nedostupan. To što smo preživljavali u tim trenucima, ne bih poželeo ni najgorem neprijatelju - priča za Kurir Vanjin mlađi brat Radomir Timotijević (39).Međutim, prva Vanjina poruka konačno je stigla u noći između četvrtka i petka.- Kada smo čuli da su svi dobro, laknulo nam je. U poruci je napisala da su u hotelu u Bejrutu i da traže način da što pre dođu kod nas u Srbiju - istakao je Timotijević.(T. M.)

Sprema se evakuacija SrbaMinistar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je u toku priprema evakuacije državljana Srbije iz Sirije po sistemu koji je primenjen u slučaju Libije.- Vlada Srbije učiniće sve da pomogne srpskim državljanima koji žive u Siriji. Tamo ima nekoliko stotina naših ljudi, najviše srpskih žena koje su se udale za Sirijce. Sad je pitanje koliko su oni spremni da napuste zemlju - istakao je Dačić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track