Najnovije vesti

OVO SE TRAMPU NEĆE SVIDETI: Posle Melanije i on dobio spomenik u Sloveniji (FOTO)
Foto: Profimedia

umetnik hteo da ostane anoniman

OVO SE TRAMPU NEĆE SVIDETI: Posle Melanije i on dobio spomenik u Sloveniji (FOTO)

Planeta

Drveni spomenik američkog predsednika Donalda Trampa neočekivano je iznikao u jednom selu u Sloveniji, domovini njegove supruge Melanije Tramp.

Navodeći da je spomenik visine preko sedam metara sagrađen u mestu Sela pri Kamniku, oko 30 kilometara severoistočno od Ljubljane, Vašington post piše da je predsednik Tramp konačno dobio spomenik u domovini svoje supruge, ali i da je moguće da mu se neće svideti.

Prikazan je u plavom odelu sa crvenom kravatom, a desna ruka uzdignuta je sa stegnutom pesnicom, a cela statua liči na "božićnu krckalicu za orahe".

foto: Profimedia

Čini se, takođe, da statua još nije dovršena, s obzirom da su na njoj i dalje postavljene merdevine, dok je u blizini vidljiva gomila drvene građe.

Postavljena je prekoputa lokalne vatrogasne stanice, na maloj raskrsnici na putu koji meštani koriste za odlazak na svoje poslove u Ljubljanu.

Melanijin spomenik
Melanijin spomenik foto: Profimedia

Čovek koji je osmislio statuu ostao je anoniman, ali kaže da je imao ideju da Trampa predstavi u stilu Supermena ili čuvene njujorške Statue slobode.

Umetnik, kome je grupa mladih ljudi pomogla u izgradnji statue, rekao je da spomenik "predstavlja provokaciju, zato što je svet pun populizma".

foto: Profimedia

Inače, o Trampu su u Sloveniji mišljenja podeljena. Ipak, mnogi Slovenci ga poštuju, naročito zbog toga što je njegova supruga postala najpoznatija ličnost iz Slovenije.

Statua je postavljena tako da Trampovo lice gleda u pravcu Melanijinog rodnog sela Sevnice, koje je napustila kao mlada devojka kako bi se posvetila karijeri manekenke.

Kurir.rs/Tanjug Foto: Profimedia

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...