Najnovije vesti

POGREŠNO SKRETANJE IH SKUPO KOŠTALO: Bračni par slučajno prešao američku granicu iz neverovatnog razloga, a Ameri ih strpali u jezivi zatvor i to sa bebom od 3 meseca!
Foto: Facebook/Printscreen

agonija

POGREŠNO SKRETANJE IH SKUPO KOŠTALO: Bračni par slučajno prešao američku granicu iz neverovatnog razloga, a Ameri ih strpali u jezivi zatvor i to sa bebom od 3 meseca!

Planeta

Britanski mladi par uhapšen je tokom posete Kanadi zato što su slučajno prešli američku granicu pokušavajući da izbegnu životinju na putu.

Porodica je pogrešnim putem su nenamerno ušli na teritoriju SAD-a, a zbog toga su završili iza rešetaka i to sa tromesečnom bebom.

Kako se navodi, dečačić je od tada izložen nehumanim uslovima i trenutno je u pritvoru "Berks" u Lisportu u Pensilvaniji.

Dete već ima promene na koži i, kako se čini, očnu infekciju.

Beba je ostavljena gola i nekoliko sati izložena u hladnom pritvoru, jer su odeća, kao i pokrivači za bebu oduzeti i odneseni na pranje.

Roditelji Dejvid Konors (30) i Ajlin Konors (24) su rekli da im je uskraćeno pravo da kontaktiraju ambasadu.

"Imaćemo traumu do kraja života ovim što nam su nam učinile američke vlasti", napisala je Ajlin.

Osim toga, pritvoreni su i Dejvidov brat Majkl i njegova supruga Grejs i dve ćerke.

Advokat je uložio tužbu u ime porodice glavnom inspektoru ministarstva za američku nacionalnu bezbednost koje nadgleda državne imigracijske agencije.

"Uopšte nisu znali da su prešli granicu. Nisu ni znali da su u Sjedinjenim Državama. Samo su pokušavali da se vrate u svoj hotel", navodi se.

Advokat nije znao koja tačno životinja ih je uznemirila na putu.

Službenici pograničnih snaga za imigraciju i carine (ICE) rekli su da su proverili slučaj i da će odgovoriti na zahtev što je pre moguće.

Ajlin Konors je rekla da je 3. oktobra sa porodicom došla u Vankuver i da nije nameravala da uđe u SAD.

Majkl Konors vozio je blizu granice i kad se iznenada pojavila životinja nasred puta, skrenuo je na neobeležen put kako bi izbegao sudar.

Za nekoliko trenutaka pojavilo se više automobila granične patrole.

"Prešli ste međunarodnu granicu", rekao im je policajac.

Prve noći u pritvoru, pored granice s Kanadom, Dejvid je odveden u ćeliju za muškarce, dok su ona i njena beba ostavljene u ženskoj ćeliji. Dali su im tanke pokrivače i ostavili ih da spavaju na podu. Stavila je bebu na sebe, pokušavala je da je zagreje.

Sledećeg jutra, paru je rečeno da će biti oslobođeni i pušteni da odu članu porodice u SAD.

"Nije bilo važno što smo im rekli da je jedino što želimo - da odemo kući", rekla je.

Nešto kasnije, službenici suim rekli da neće biti pušteni kod rođaka već su ih odveli iz ćelije, stavili u kamion i odvezli "poput otmice".

Odvezeni su u drugi pritvor, gde je njen muž prebačen iz kamiona u ledenu ćeliju. Ajlin i beba su odvedeni su u motel u Sijetlu.

Sledećeg dana, konačno su odvedeni na aerodrom u Sijetlu.

"Mislila sam, konačno idemo kući". Umesto toga, sleteli su u pritvor Berks, jedan od tri u kojem se drže migranti.

Tokom noći, svakih 15 minuta, pritvorsko osoblje uperilo bi joj lampu u sobu, budeći i nju i bebu.

Policajac je rekao, da ako žele, mogu da dopuste da beba bude odvojena od njih i odnesena u drugi objekat. Odbila je.

"Pretrpeli smo traumu ... ovo se ne bi nikada dogodilo američkim građanima u Ujedinjenom Kraljevstvu, ili bilo kome drugom, jer ljude tretiraju s dostojanstvom", kazala je.

Kurir.rs/Dejli mejl Foto: Facebook/Printscreen

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...