POTRESNA ISPOVEST DEČAKA (13) KOJI JE PREŽIVEO POKOLJ U MEKSIKU: Otkrio je kako je izgledao brutalni napad narko-kartela na njegovu porodicu i šta mu je majka poslednje rekla! (FOTO, VIDEO)
Foto: Printscreen: Youtube/ABC News

tuga

POTRESNA ISPOVEST DEČAKA (13) KOJI JE PREŽIVEO POKOLJ U MEKSIKU: Otkrio je kako je izgledao brutalni napad narko-kartela na njegovu porodicu i šta mu je majka poslednje rekla! (FOTO, VIDEO)

Planeta -

Poslednje reči koje je Dona Langford uputila svom 13-godišnjem sinu Devinu tokom masakra 4. Novembra u meksičkoj državi Sonori, kad je jedan od narko kartela pobio devet članova američke mormonske porodice, od čega tri majke i šestoro dece, koji su se vozili automobilom.

Osmoro dece, od kojih su neka tek bebe, preživeli su napad ubica narko-kartela u Meksiku.

"'Spusti se dole odmah', rekla mi je majka", izjavio je Devin, čija su braća Trevor (11) i Rogan (2) ubijeni u napadu.

Devin je rekao da je već prva runda ispaljenih metaka zaustavila automobil.

"Auto nije radio. Ona je samo pokušavala iz svih petnih žila da ga pokrene, ali sam prilično siguran da su pogodili nešto zbog čega auto nije mogao ni da se pokrene", naveo je dečak.

On je ispričao da su ih napadači izveli iz vozila, rekli im da da legnu na tlo i potom se odvezli.

"Preživela deca (Dona Langford je u vozilu bila sa svojih devetoro dece) su sva krvarila", rekao je hrabri dečak.

Devin je sakrio šestoro braće i sestara u grmlje i prešao 23 kilometra pešice kako bi pozvao nekog pomoć. Dečak je priznao da je bio uplašen dok je hodao.

"Pitao sam se da li je još neko tu i pokušava da me ubije, ili me prati", rekao je on.

Devinov otac Dejvid, koji je prisustvovao intervjuu, rekao je da je neverovatno što su Devin i neka deca preživela. On je ubeđen da je njegov sin spasao živote ostalih.

"Da budem iskren, moj sin je pravi heroj jer se žrtvovao za svoju braću i sestre", istakao je on.

"Koliko je samo metaka ispaljeno u to vozilo i koliko je dece tu bilo. Neverovatno je što su preživeli. Više od neverovatnog", rekao je on.

Dejvid je priznao da mu se sada čitav život preokrenuo naglavačke.

"Ne samo što sam izgubio ženu i dvoje dece, moram da se sa ostatkom porodice preselim a takvo mesto u ovom trenutku ne postoji", rekao je on.

Langfordovi su se pridružili desetinama drugih mormona koji su u nedelju napustili Meksiko i otišli u Sjedinjene Države nakon masakra.

"Ne vredi živeti u strahu. Najgori deo za mene je bilo reći zbogom. Oprostiti se sa dva nevina života koja su skraćena, ženom koja je život u potpunosti, koji su imali prijatelje i bili voljeni od sviju", očajan je Dejvid.

Kurir.rs/Njujork Post/Newser

Foto: Pritnscreen/Youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja