UHAPŠENI NAJTRAŽENIJI BEGUNCI! 20 GODINA SE RUGALI CRVENOJ POTERNICI: Vodio TV rijaliti o kriminalu dok su ga tražili!
Foto: AP / Ivory Coast Gendarmerie Nationale

brutalno ubistvo

UHAPŠENI NAJTRAŽENIJI BEGUNCI! 20 GODINA SE RUGALI CRVENOJ POTERNICI: Vodio TV rijaliti o kriminalu dok su ga tražili!

Planeta -

Francuz Žan-Klod Lakot za kojim se tragalo zbog ubistva britanskog biznismena Markusa Mičela 1996. godine uhapšen je u Obali Slonovače.

Žan-Klod (53) je bio u bekstvu više od 20 godina tokom kojih je opušteno vodi krimi rijaliti šou na televiziji i priredio spektakularano bekstvo iz zatvora. On je zajedno sa svojom suprugom Hilde Van Aker (56) osuđen u Belgiji, u odsustvu na doživotne kazne zatvora.

foto: Europol

Britanski biznismen Mičel, inače otac troje dece je upucan tri puta u glavu i vrat 23. maja 1996. godine u Belgiji kada je otkrio da je prevaren za svoja ulaganja u avijacijskom sektoru.

Dan nakon što su ga ubili, Žan-Klod i njegova žena su pobegli trajektom.

Uhapšeni su u Belgiji kasnije te godine, ali su pušteni na slobodu zbog nedostatka dokaza, a pretpostavlja se da su tokom proteklih godina živeli u Brazilu i Južnoj Africi, uprkos Interpolovoj poternici.

Žan-Klod je imao TV karijeru u kojoj je prenosio kako se policija suočava s opakim kriminalcima. Uhapšen je 2007. godine zbog sumnje da je prevario irskog biznismena, ali je pobegao iz zatvora u Johanesburgu dok je čekao suđenje.

Belgija je godinama pokušavala da ih vrati i tražila ekstradiciju od Južne Afrike, a od 2011. godine par je na belgijskoj listi najtraženijih begunaca.

Kurir.rs / Klix.ba Foto: AP / Ivory Coast Gendarmerie Nationale

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track