RAMA ZAHVALAN SRBIJI: Vučić odmah izrazio  spremnost da pomogne, a evo ko se još našao Albaniji u nevolji
Foto: AP, Tanjug

povodom zemljotresa u albaniji

RAMA ZAHVALAN SRBIJI: Vučić odmah izrazio spremnost da pomogne, a evo ko se još našao Albaniji u nevolji

Planeta -

Albanski premijer Edi Rama je na današnjoj vanrednoj sednici vlade zahvalio svim zvaničnicima zemalja regiona, Evrope i sveta koji su uputili pomoć Albaniji nakon katastrofalnog zemljotresa, ali i svima onima koji su porukama saosećali sa narodom i izrazili saučešća.

"Želeo bih da zahvalim kabinetu nemačke kancelarke, predsedniku Srbije koji je, kao i svi drugi, izrazio spremnost i poslao specijalnu misiju, zatim premijeru Hrvatske i svim prijateljima iz (nemačke) CDU, koji ne samo da su poslali impresivnu seriju poruka, već su okupljeni u većoj poslaničkoj grupi Bundestaga izrazili spremnost da učine sve da pomognu", rekao je Rama.

Rama je zahvalio i vlastima i medijima Italije, koji su takođe uputili veći deo poruka u kojima su izrazili spremnost da se uključe u bilo koji proces pomoći i solidarnosti. Napomenuo je i da je na veb stranici vlade otvorena platforma putem koje se može donerati pomoć porodicama.

Putin izjavio saučašće predsedniku Albanije

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je saučešće predsedniku Albanije Iljiru Meti zbog zemljotresa koji je juče pogodio Albaniju. Telegram je objavljen na sajtu Kremlja.

"Poštovani gospodine predsedniče, primite duboko saučešće zbog mnogobrojnih ljudskih žrtava i velikog razaranja uzrokovanih zemljotresom koji je pogodio Vašu zemlju“, navodi se u saopštenju.

(Kurir.rs/Tanjug)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track