IZAŠAO JE PUTINOV KALENDAR ZA 2020. GODINU: Predstavlja se kao jak i nežan lider! Nema slika u toplesu! (FOTO, VIDEO)
Foto: Profimedia

predsednik rusije

IZAŠAO JE PUTINOV KALENDAR ZA 2020. GODINU: Predstavlja se kao jak i nežan lider! Nema slika u toplesu! (FOTO, VIDEO)

Planeta -

U Rusiji je objavljivanje kalendara sa fotografijama predsednika Vladimira Putina postala godišnja tradicija.

Do sada je to uvek bila dobra prilika da se lider Rusije prikaže kao mačo muškarac, čovek od akcije. Na fotografijama je ruski predsednik često prikazan bez majice, pokazivao je veštine u streljaštvu ili se bavio aktivnostima napolju.

Ove godine fotografije na kalendaru su malo drugačije, a uglavnom se fokusiranju na Putina kao na međunarodnog državnika. Nema toples fotografija, a predsednik je umesto toga prikazan u odelu i kravati.

Objavljivanje kalendara za 2020. godinu došlo je nakon godine diplomatskih trijumfa za Putina, a lider upravo proslavlja i bitnu godišnjicu: 20 godina na najvišem položaju vlasti u Ruskoj Federaciji.

Tako su se na kalendaru našle njegove fotografije sa brojnim svetskim liderima kao što su: američki predsednik Donald Tramp, prestolonaslednik Saudijske Arabije Mohamed bin Salmanom, kao i zajednička fotografija sa predsednicima Francuske i SAD, Emanuelom Makronom i Trampom i nemačkom kancelarkom Angelom Merkel.

Međutim, nije sve u odelu i kravati. Jedan deo kalendara posvećen je i ljubavi ruskog predsednika prema životinjama.

Na ovaj način kalendar je prikazao Putinovu stranu kao jakog šefa države, koja nije izolovana uprkos brojnim sankcijama, ali je uz to predstavlja i kao nežan čovek.

Kurir.rs/CNN

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja