IMALA JE SAMO 20 KILA: Godinama je jela samo pirinač i živela od 30 evra mesečno, a sada je njena smrt razbesnela sve
Foto: Youtube/Printscreen

stravična priča

IMALA JE SAMO 20 KILA: Godinama je jela samo pirinač i živela od 30 evra mesečno, a sada je njena smrt razbesnela sve

Planeta -

Siromašna kineska studentkinja Vu Huajan (24) koja zbog svoje finansijske situacije nije mogla adekvatno da se hrani, preminula je u bolnici Medicinskog univerziteta Guejdžou u Tongrenu.

Kada je primljena u bolnicu, studentkinja je bila visoka 135 centimetara i teška samo 21,6 kilograma. Umrla su joj oba roditelja, a ona je živela sa mlađim bratom preživljavajući od socijalne pomoći koja je iznosila 300 juana (oko 39 evra) mesečno.

foto: Youtube/Printscreen

S obzirom na to da je njen brat ima mentalnu bolest, Huajan je živela izuzetno skromno kako bi mogla da brine o njemu.

Lokalni mediji su preneli da je redovno preskakala doručak, a za ostale obroke jela samo pirinač pomešan sa čilijem. Primljena je u bolnicu u oktobru 2019. kada su joj jako natekle noge.

Lekari su tada saopštili da ima ozbiljno oštećenje srca i da operacija košta više od 200.000 juana (oko 25.000 evra). Njena priča dospela je u javnost i dobrotvorna organizacija sa sedištem u Pekingu pokrenula je kampanju za prikupljanje novca.

Uprkos donacijama, njeno zdravlje se pogoršalo početkom ove godine, a u ponedeljak je preminula.

Smrt studentkinje izazvala je bes na kineskim društvenim mrežama gde su mnogi postavili pitanje zašto se nije učinilo više za spas ove devojke.

"Teško je zamisliti da neki ljudi u našoj zemlji još nemaju pristup pravilnoj hrani iako je već 2020", napisao je jedan korisnik Veiba, kineske verzije Tvitera.

Kurir.rs/Index.hr

Foto: Youtube/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja