Najnovije vesti

NA SVAKIH 16 MINUTA JE UMRLA JEDNA OSOBA OD KORONE! Horor u gradu u kome ima skoro 7.000 zaraženih!
Ilustracija, Foto: Shutterstock

ponedeljak kakav se ne pamti

NA SVAKIH 16 MINUTA JE UMRLA JEDNA OSOBA OD KORONE! Horor u gradu u kome ima skoro 7.000 zaraženih!

Planeta

Španija, jedna od zemalja koja je najteže pogođena koronavirusom, posle Kine, Italije i Irana, zabeležila je nagli porast novih slučajeva zaraze u poslednja 24 sata, pri čemu se očekuje da će se ta brojka dodatno povećati, jer se testira veći broj ljudi.

- Broj smrtnih slučajeva povezanih sa koronavirusom porastao je za 28 odsto u četvrtak, saopštilo je špansko ministarstvo zdravlja. Do sada je u Španiji potvrđeno 767 smrtnih slučajeva povezanih sa koronavirusom.

- Broj potvrđenih slučajeva zaraze u Španiji porastao je za 25 odsto tokom noći, sa 13.700 na više od 17.000 u četvrtak, od toga je 33 odsto njih starijih od 65 godina, prenosi list "El Pais".

- Madrid je najteže pogođeni grad, sa skoro 6.800 slučajeva i 41 smrtnim slučajem.

- Prema pisanju lista "El Pais", u ponedeljak je u Madridu bila jedna smrt povezana sa koronavirusom na svakih 16 minuta

U izolaziji je 46 miliona stanovnika Španije jer je vlada naredila gašenje svih preduzeća koja nisu od vitalnog značaja i javnih prostora, prateći slične mere preduzete u Italiji, koja je najteže pogođena zemlja izvan Kine.

U sredu je Evropska centralna banka pokrenula šemu za kupovinu obveznica u iznosu od 820 milijardi dolara čiji je cilj ublažavanje udara koronavirusa u evrozoni.

Španski premijer Pedro Sančez rekao je u sredu da vrhunac epidemije u Španiji tek treba da dođe. Takođe je u četvrtak tvitovao: „Ovo su vremena odgovornosti, solidarnosti i jedinstvenog delovanja svih institucija Evropske unije. ECB je odobrila program u iznosu od 750 milijardi evra za zaštitu naših građana, naših ekonomija. Učinićemo sve što je potrebno. Uspećemo. “

Kurir.rs/Forbes

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...