Najnovije vesti

KIM KARDAŠIJAN OBORILA VREDNOST FEJSBUKA: Poznati se uključuli u ZAMRZAVANJE Instagrama na 24 sata uoči izbora!
Foto: Profimedia

protiv širenja mržnje

KIM KARDAŠIJAN OBORILA VREDNOST FEJSBUKA: Poznati se uključuli u ZAMRZAVANJE Instagrama na 24 sata uoči izbora!

Planeta

Kim Kardašijan Vest, Keti Peri i Leonardo Dikaprio su neke od brojnih poznatih ličnosti koje učestvuju u današnjem 24-časovnom "zamrzavanju" Instagrama u znak protesta zbog, kako kažu, neuspeha matične kompanije Fejsbuk u borbi protiv nasilnog i sadržaja koji predstvlja mržnju i dezinformacija o izborima.

Oni podržavaju najnoviju kampanju pokreta #StopHateforProfit, preneo je AP.

Pokret traži od ljudi da postave poruku u kojoj ističu ono što su nazvali štetom koju nanosi Fejsbuk, ali se uzdrže od objavljivanja postova na Instagramu jedan dan. 

"Ne mogu da sedim i da ćutim dok ove platforme i dalje omogućavaju širenje mržnje, propagande i dezinformacija, koje su stvorile grupe da bi posejale deobe i podelile Ameriku", Kardašijan Vest je objavila juče na svom nalogu na Instagramu. 

Fejsbuk je odbio da da komentar, ali je ukazao na nedavne najave o tome šta čini kako bi ograničio uticaj grupa koje podržavaju nasilje i napore da zaštiti izbore u SAD koji će biti održani u novembru na svojoj platformi.

Sa 188 miliona pratilaca, Kardašijan Vest jedna je od najuticajnijih osoba na Instagramu, a njena podrška i podrška drugih poznatih imena na bojkot dovela je danas do pada akcija Fejsbuka za 1,3 odsto. 

Kurir.rs / Tanjug,  Foto: Profimedia

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...