TRAMP POSLE 2. PROPALOG OPOZIVA: Ovo je bio najveći lov na veštice u istoriji SAD
Foto: EPA-EFE/Yuri Gripas

može ponovo da se kandiduje

TRAMP POSLE 2. PROPALOG OPOZIVA: Ovo je bio najveći lov na veštice u istoriji SAD

Planeta -

Bivši američki predsednik Donald Tramp poručio je da je suđenje za opoziv u Senatu koje je okončano njegovim oslobađanjem, još jedna faza "najvećeg lova na veštice u istoriji" Sjedinjenih Američkih Država.

"Ovo je tužan komentar našeg vremena kada je jednoj političkoj partiji u Americi data slobodna mogućnost da ocrni vladavinu prava, pretvori pravosuđe u sredstvo političke osvete i progoni, ucenjuje sve one koji misle drugačije", naveo je Tramp u saopštenju u subotu, posle odluke Senata da ga oslobodi optužbi za podsticanje nasilja njegovih pristalica, u drugom suđenju za opoziv.

Tramp je zahvalio svom pravnom timu i svim senatorima i članovima Kongresa koji su "ponosno" branili Ustav i svete pravne principe.

Osvrnuo se i na budućnost pošto posle odluke Senata može da se kandiduje na sledećim predsedničkim izborima 2024. godine.

"Naš istorijski, patriotski i lep pokret Učinimo Ameriku ponovo velikom je tek počeo. U predstojećim mesecima mnogo toga imam da podelim sa vama i radujem se nastavku našeg neverovatnog zajedničkog puta ka ostvarimo američku izuzetnost za sve naše ljude", zaključio je Tramp.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track