KAO DA NAVIJAČ BEZ ISKUSTVA VODI MANČESTER JUNAJTED: Toni Bler otkrio zašto nije uživao u premijerskom poslu
Foto: Fonet

ispovest bušove pudlice

KAO DA NAVIJAČ BEZ ISKUSTVA VODI MANČESTER JUNAJTED: Toni Bler otkrio zašto nije uživao u premijerskom poslu

Planeta -

Bivši britanski premijer Toni Bler otvorio je dušu i požalio se da nije uživao u vođenju britanske vlade.

U intervjuu BBC-u, bivši premijer je priznao da nije imao iskustva kada je postao premijer i da mu taj posao nije lako pao.

"Mislim da nisam uživao u poslu jer je odgovornost bila ogromna. Svakog dna donosite odluke i svakog dana ste pod lupom javnosti, kao i vaša porodica", ispričao je on.

Bler je prokomentarisao da se našao u "paradoksnoj" situaciji. "Počnete kada ste najpopularniji i najnesposobniji a završite kao najnepopularnijI i najsposobniji".

Bivši laburista takođe je rekao da je biti premijer "ludilo" jer je to "jedini posao gde je važnost onoga što radite toliko ogromna, a zahtev za iskustvon nepostojeći".

On je svoj dolazak na čelo britanske vlade uporedio sa fudbalskim navijačem koji dobija posao iz snova - da vodi svoj tim.

"Prvi posao koji sam imao u vladi bio je premijerski... Iskoristiću analogiju sa fudbalskim timom. Ako tražite novog trenera Mančester Junajteda i kažete 'Čujte, naćićemo najentuzijastičnijeg i najubedljivijeg navijača i dati mu posao', ljudi bi vam rekli da niste normalni", rekao je Bler.

Toni Bler, 67, je bio premijer Velike Britanije od 1997. do 2007. što ga čini drugim najdugovečnijim posleratnim premijerom Ujedinjenog Kraljevstva posle Margaret Tačer.

Njegova popularnost počela je da pada kada je gurnuo Britaniju u ratove u Avganistanu i Iraku i kada su ga optužili da je "pudlica" američkog predsednika Džordža Buša, što je 43. američki predsednik odbacio.

"Čuo sam da ga zovu Bušovom pudlom. On je mnogo više od toga. To je samo pozadinska buka, skretanje pažnje sa većih stvari", rekao je Buš u intervjuu 2007.

Kurir.rs/K.P.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track