KRIZA NACIONALNE BEZBEDNOSTI Vudovord: General Majli je heroj što je iza leđa Trampa zvao kineskog generala i zaustavio ludilo!
Foto: Shutterstock, Profimedia

Zaustavio glasine o nuklearnom ratu

KRIZA NACIONALNE BEZBEDNOSTI Vudovord: General Majli je heroj što je iza leđa Trampa zvao kineskog generala i zaustavio ludilo!

Planeta -

Proslavljeni novinar Vašington Posta Bob Vudovord i autor nekoliko knjiga o američkim predsednicima, kao i izveštač iz Bele kuće u emsiji "Kasni Šou sa Stivenom Kolbertom javno je pohvalio načlenika združenog generalštaba Marka Majlija jer je svojim postupcima hrabro postupio kako bi u trenucima krize uverio kineskog kolegu da SAD neće učiniti ništa prenagljeno, piše Foks njuz.

Vudovord je situaciju zapravo opisao u svojoj novoj knjizi "Peril" as "courageous", koja je postala hit, a izvodi ove priče odjeknuli kao bomba, da je naćelnik združenog generalštaba morao iza leđa predsednika Trampa da razuverava svog kineskog kolegu generala Li Zučenga načlenika Narodnooslobodilačke vojske Narodne Republike Kine da SAD neće prema toj zemlji učiniti nijedan prenagljeni korak.

Vudvord u knjizi opisuje da se prva situacija dogodila pred same predsedničke izbore 30. oktobra 2020. godine, a drugi put identično je Majli pozvao svog kolegu na dan kad su 6. januara uoči inauguarcije Džo Bajdena za novog predsednika SAD izbili neredi.

Poslednji poziv usledio je kada je Majli dobio od vojne obaveštajne službe informaciju da se Kina plaši da će je SAD napasti.

Vudovord je spomenuo i da general Majli nikad nije Trampu ni spomenuo da je razgovarao sa svojim kineskim kolegom. Ovaj čuveni novinar pohvalio je generala Majlija da je smirio uznemirene Kineze.

"Jedina hrabra osoba koja je učinila nešto bio je general Majli", rekao je Vudvord, Kolbertu, pre nego što je opisao detalj iz knjige koji i sad većini u SAD oduzima dah.

Predsednica Kongresa Nensi Pelosi je inače takođe imala hitan poziv sa generalom Majlijem preko spikrefona, kada je izrazila zabrinutost da Tramp planira da započne nukelarni rat.

Posle toga Majli je okupio sve svoje saradnike iz svih vidova Oružanih snaga SAD kako bi razgovarali o hitnim porcedurama koje će biti preduzete ako je to zaista istina.

"Sada, on i ne želi da uveća post i preuzme vlast", rekao je Vudovord za generala Majlija, ali je dodao da je on preuzeo određene mre iz predostrožnosti koje će biti preuzete u slučaju da Tramp odluči da raznense svet ili učini nešto što je protivno američkim interesima, ili reći u stvari ono što je protivnom Trampovim interesima i biti hraba

Nakon hitnog telefonskog poziva predsednice Nanci Pelosi, D-Calif., U kojem je izrazila zabrinutost zbog toga što je Trump započeo nuklearni rat, Voodvard je rekao da je Millei okupio vojne zvaničnike na sastanak kako bi razgovarali o "procedurama" koje će preduzeti u slučaju Hitno.

"Sada ne preuzima vlast", rekao je Voodvard za Millei. "On uvodi mere predostrožnosti kako bi bio siguran da će, ako će Tramp razneti svet ili učiniti nešto što je protivno američkim interesima i preduzeti u stvari ono što je protivno Trampovim interesima, i biti hrabar za stolom i reći:" Ne! "

Vudovord dodaje da je u knjizi Trampove poteze u ključnim trenucima ispitivao ne iz partijskog ugla. On dodaje da poslednji trenuci Trapove vlasti su bili "kriza nacionalne bezbednosti, na šta je voditelj dodao da je zapravo najveća domaća pretnja demokratiji SAD sam predsednik.

Voodvard je rekao da su on i Costa prišli knjizi "ne iz partijskog ugla", ali je preispitao Trumpove poteze i sugerisao da je to bila "kriza nacionalne bezbednosti". Colbert je takođe zaključio da je "najveća domaća pretnja" demokratiji "sam predsednik".

Kurir.rs/A.M./Fox news

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track